PL BiH: Autogol presudio Krupi, slavlje Viteza! U dva derbija - dva remija!

Sarajevo je osvojilo sva tri boda u Krupi na Vrbasu autogolom Aleksandra Vukovića (0:1), a gostujuću pobjedu ostvario je i Vitez u Travniku, takođe minimalnim rezultatom protiv Metalegea (0:1). Slobodi bod u Sarajevu, Širokom Brijegu u Mostaru.

Fudbal 05.11.2016 | 22:30
PL BiH: Autogol presudio Krupi, slavlje Viteza! U dva derbija - dva remija!
Desetkovan Krupa hrabro se u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine suprotstavila favorizovanom Sarajevu i bila u najmanju ruku ravnopravan rival gostima sa "Koševa", ali je na kraju ipak ostala kratkih rukava zahvaljujući autogolu Aleksandra Vukotića u 78. minutu.

S lijeve strane je centrirao Haris Duljević, skočili su Mersudin Ahmetović i pomenuti Vuković i lopta je odsjela u mreži Krupe - 0:1.

U prvi momenat činilo se da je centarfor Sarajeva Ahmetović strijelac, ali ispostavilo se da je utakmicu riješio defanzivac Krupe, koja je upisala prvi domaći poraz ove sezone.

Imale su Sarajlije svoje šanse i u prvom poluvremenu, posebno preko kapitena Duljevića i Amhetovića, koji su bili jako raspoloženi za igru u Krupi na Vrbasu, međutim u nekoliko navrata nisu bili precizni, a i solidno je reagovao golman domaćina Jovan Kutić.

Tim Mehmeda Janjoša u posljednjih 15-ak minuta odigrao je meč sa desetoricom u polju nakon što je drugi žuti karton zaradio Perica Ivetić, ali se do kraja rezultat nije promijenio.

Napomenimo i da je sudija Edin Jakupović iz Bihaća imao pune ruke posla podijelivši osam žutih kartona, po četiri na obje strane.

Nakon pobjede nad Mladosti u Doboj Kaknju i remija sa Slobodom, Vitez je nastavio s dobrim partijama osvojivši sva tri boda na gostovanju u Travniku protiv jajačkog Metalegea (0:1).

Gol odluke na "Piroti" postigao je Armin Kapetan u 29. minutu koji je izabranicima Slavena Muse osigurao petu pobjedu u novoj sezoni šampionata.

Dva derbija 15. kola Premijer lige BiH okončana su remijima.

Željezničar - Sloboda 1:1, Zrinjski - Široki Brijeg 0:0

Željezničar je dominirao na "Grbavici" protiv Slobode, ali su ratoborni gosti u finišu meča stigli do boda.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Željezničar je imao u 37. minutu. Ivan Lendrić izborio se za loptu u šesnaestercu Tuzlaka, dodao do Sandija Križmana, ali je njegov udarac na gol-liniji prsima uspio da izblokirao Ivan Kostić.

U posljednjim trenucima prvog dijela igre, Križman je pokušao glavom, ali je lopta pogodila spoljni dio mreže i odbila se u gol-aut.

Do zasluženog vođstva domaći su stigli u 65. minutu, kada je nesmotrenost Tuzlaka iskoristio Lendrić i postigao gol za vođstvo plavih.

Ipak, da bod ode u Tuzlu pobrinuo se Sulejman Krpić. Najbolji golgeter Premijer lige BiH postignuti gol posvetio je pokojnom ocu. Zbog smrtnog slučaja u porodici tokom sedmice, Krpićev nastup na "Grbavici" bio je pod znakom pitanja, ali je Slobodin napadač stisnuo zube i sjajno odigrao meč protiv Željezničara.

Mogla je Sloboda do sva tri boda u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, ali je čuvar mreže domaćih Vedran Kjosevski uspio da odbrani udarac brzonogog Zeca.

Široki Brijeg ostao je neporažen na stadionu "Pod Bijelim brijegom", čime je postao prva ekipa koja je u tekućoj sezoni odnijela bod iz Mostara.

Ekipa Vinka Marinovića nakon sedam uzastopnih domaćih pobjeda, u hercegovačkom derbiju morala je da se zadovolji bodom.

U nedjelju su na programu posljednja dva meča 15. kola. Derbi začelja igra se na sarajevskoj "Otoci", gdje će Olimpik ugostiti Čelik, dok će Mladost u Doboj-Kaknju dočekati bijeljinski Radnik.

PREMIJER LIGA BIH - 15. KOLO

Krupa - Sarajevo 0:1 (0:0)
/Vukotić 78 autogol/

Metalege - Vitez 0:1 (0:1)
/Kapetan 29/

Zrinjski - Široki Brijeg 0:0

Željezničar - Sloboda 1:1 (0:0)
/Lendrić 65 - Krpić 85/

U nedjelju:

Čelik - Olimpik (13.00)
Mladost - Radnik (13.30)

TABELA: Zrinjski 34, Radnik (-1) 25, Sarajevo 25, Krupa 24, Željezničar 23, Sloboda 22, Široki Brijeg 20, Vitez 19, Mladost (-1) 18, Metalege BSI 12, Olimpik (-1) 9, Čelik (-1) 6.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar