Шест тимова у лигама "петице" не зна за пораз!

Свега шест тимова у најјачим лигама Европе још није поражено у домаћем шампионату. Нека имена нису изненађење, али нека и те како то јесу!

Фудбал 06.11.2016 | 12:00
Шест тимова у лигама "петице" не зна за пораз!
Почетак новембра и време за трећу репрезентативну паузу!

Од почетка сезона у најјачим лигама Европе (у то убрајамо: Премијер лигу, Бундес лигу, Примеру, Серију А и Лигу 1) одигран је велики број мечева. Највише кола одиграно је у Француској (11), док Немци, који имају и најмањи број тимова у лиги, имају најмање (9).

Без обзира на то што су сезоне почеле још у августу, постоје тимови који још не знају за пораз у домаћим првенствима, а да ли ће неко овог викенда прекинути њихов низ? Видећемо...

Свега шест тимова до сада није доживело да са меча оде "празних руку", а таквих нема у Италији.

Сви су очекивали да ће шампион Јувентус да се "прошета" кроз Калчо, можда чак и без пораза, али "стара дама" је уписала већ два пораза – што је уз Лацио, Рому и Фиорентину – најмање што један тим из Серије А има.

Са друге стране, по једног представника у листи "непобедивих" имају Енглези, Шпанци и Французи.

Код Шпанаца је то великан Реал Мадрид који је лидер у Примери и до сада је уписао седам победа и три ремија, док је у Премијер лиги то, помало и неочекивано, Тотенхем. "Певци" се налазе тек на петом месту на табели, али још увек не знају за пораз.

Имају пет победа и пет ремија, док су Сити, Арсенал и Ливерпул изгубили по једном.

Код Француза се овог викенда игра већ 12. коло Лиге 1, а за сада, потпуно неочекивано, води Ница.

Тим са Азурне обале није изгубио ниједан меч и са 29 бодова прва је на табели шампионата Француске. Тим који предводе одлични стрелци Сипријен, Плеа и Балотели уписао је девет победа и два ремија (29 бодова) и бежи Монаку и Пари сен Жермену који већ имају по два пораза.

Највише непоражених има у Немачкој – чак три екипе.

Ако није никакво изненађење да скупоцени Бајерн нема пораз у првих девет утакмица првенства (23 бода), онда се то апсолутно може рећи за Хофенхајм, који води 29-годишњак, и за Лајпциг, који је до прошле сезоне био члан Цвајте.

Тим који финансира Ред Бул у својој премијерног сезони у Бундесу има шест победа и три ремија, док је Хофенхајм нешто неуспешнији са пет ремија и четири пораза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар