Šest timova u ligama "petice" ne zna za poraz!

Svega šest timova u najjačim ligama Evrope još nije poraženo u domaćem šampionatu. Neka imena nisu iznenađenje, ali neka i te kako to jesu!

Fudbal 06.11.2016 | 12:00
Šest timova u ligama "petice" ne zna za poraz!
Početak novembra i vreme za treću reprezentativnu pauzu!

Od početka sezona u najjačim ligama Evrope (u to ubrajamo: Premijer ligu, Bundes ligu, Primeru, Seriju A i Ligu 1) odigran je veliki broj mečeva. Najviše kola odigrano je u Francuskoj (11), dok Nemci, koji imaju i najmanji broj timova u ligi, imaju najmanje (9).

Bez obzira na to što su sezone počele još u avgustu, postoje timovi koji još ne znaju za poraz u domaćim prvenstvima, a da li će neko ovog vikenda prekinuti njihov niz? Videćemo...

Svega šest timova do sada nije doživelo da sa meča ode "praznih ruku", a takvih nema u Italiji.

Svi su očekivali da će šampion Juventus da se "prošeta" kroz Kalčo, možda čak i bez poraza, ali "stara dama" je upisala već dva poraza – što je uz Lacio, Romu i Fiorentinu – najmanje što jedan tim iz Serije A ima.

Sa druge strane, po jednog predstavnika u listi "nepobedivih" imaju Englezi, Španci i Francuzi.

Kod Španaca je to velikan Real Madrid koji je lider u Primeri i do sada je upisao sedam pobeda i tri remija, dok je u Premijer ligi to, pomalo i neočekivano, Totenhem. "Pevci" se nalaze tek na petom mestu na tabeli, ali još uvek ne znaju za poraz.

Imaju pet pobeda i pet remija, dok su Siti, Arsenal i Liverpul izgubili po jednom.

Kod Francuza se ovog vikenda igra već 12. kolo Lige 1, a za sada, potpuno neočekivano, vodi Nica.

Tim sa Azurne obale nije izgubio nijedan meč i sa 29 bodova prva je na tabeli šampionata Francuske. Tim koji predvode odlični strelci Siprijen, Plea i Baloteli upisao je devet pobeda i dva remija (29 bodova) i beži Monaku i Pari sen Žermenu koji već imaju po dva poraza.

Najviše neporaženih ima u Nemačkoj – čak tri ekipe.

Ako nije nikakvo iznenađenje da skupoceni Bajern nema poraz u prvih devet utakmica prvenstva (23 boda), onda se to apsolutno može reći za Hofenhajm, koji vodi 29-godišnjak, i za Lajpcig, koji je do prošle sezone bio član Cvajte.

Tim koji finansira Red Bul u svojoj premijernog sezoni u Bundesu ima šest pobeda i tri remija, dok je Hofenhajm nešto neuspešniji sa pet remija i četiri poraza.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar