За срећну и трајну везу довољно је само ово

За снажну и дуговјечну везу, као и за све остало у животу, потребни су велики рад и константан труд са обје стране. Међутим, иако ове двије ствари могу да звуче превише напорно за двоје који су тек започели везу, оне и нису толико страшне.

Свијет 05.11.2016 | 18:44
За срећну и трајну везу довољно је само ово
Научници су открили да постоје двије основне одлике које дефинишу срећне везе. Те двије одлике сви треба да уврстимо и да их користимо - љубазност и великодушност.

Психолози Јули и Џон Готман су након неколико деценија истраживања и неколико хиљада парова који су учествовали у њему, открили да је љубазност оно што "лијепи парове". Поред емотивне стабилности, ова одлика је најважнији фактор у успјешним браковима.

Најтеже вријеме за практиковање љубазности је наравно, када упаднете у расправу са вашим партнером, али је истовремено тај моменат и најважније вријеме да будете љубазни. Показивањем и "испуштањем" бијеса и агресије можете изазвати непоправљиву штету вашој вези.

Љубазност не значи да не треба да исказујете свој бијес, већ промјену начина на који ћемо га показати некоме. Можете "бацити копље" на вашег партнера или му на фин начин објаснити зашто сте љути и повријеђени - што представља љубазнији начин.

(Љепота и здравље)

Коментари / 0

Оставите коментар