Za srećnu i trajnu vezu dovoljno je samo ovo

Za snažnu i dugovječnu vezu, kao i za sve ostalo u životu, potrebni su veliki rad i konstantan trud sa obje strane. Međutim, iako ove dvije stvari mogu da zvuče previše naporno za dvoje koji su tek započeli vezu, one i nisu toliko strašne.

Svijet 05.11.2016 | 18:44
Za srećnu i trajnu vezu dovoljno je samo ovo
Naučnici su otkrili da postoje dvije osnovne odlike koje definišu srećne veze. Te dvije odlike svi treba da uvrstimo i da ih koristimo - ljubaznost i velikodušnost.

Psiholozi Juli i Džon Gotman su nakon nekoliko decenija istraživanja i nekoliko hiljada parova koji su učestvovali u njemu, otkrili da je ljubaznost ono što "lijepi parove". Pored emotivne stabilnosti, ova odlika je najvažniji faktor u uspješnim brakovima.

Najteže vrijeme za praktikovanje ljubaznosti je naravno, kada upadnete u raspravu sa vašim partnerom, ali je istovremeno taj momenat i najvažnije vrijeme da budete ljubazni. Pokazivanjem i "ispuštanjem" bijesa i agresije možete izazvati nepopravljivu štetu vašoj vezi.

Ljubaznost ne znači da ne treba da iskazujete svoj bijes, već promjenu načina na koji ćemo ga pokazati nekome. Možete "baciti koplje" na vašeg partnera ili mu na fin način objasniti zašto ste ljuti i povrijeđeni - što predstavlja ljubazniji način.

(Ljepota i zdravlje)

Komentari / 0

Ostavite komentar