Спремите се за кишу и олујне ударе вјетра

Облачно вријеме са кишом преовладаваће наредних дана у БиХ. Највиша дневна температура ваздуха износиће 18 степени Целзијусевих.

Босна и Херцеговина 05.11.2016 | 15:44
Спремите се за кишу и олујне ударе вјетра
Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода у недјељу нас очекује облачно и вјетровито вријеме са кишом и пљусковима током цијелог дана у Херцеговини и западним подручјима БиХ.

Јутарња температура ваздуха кретаће се између 10 и 16 степени, док ће највиша дневна температура бити између 17 и 23 степени.

Из Федералног хидрометеоролошког завода упозоравају и на јак југо са олујним ударима.

Наиме, метеоаларм је издао наранџаста упозорења за Бањалуку, Ливно и Бихаћ због јаких вјетрова са олујним ударима, док је за Сарајево, Мостар, Требиње и Фочу издато жуто упозорење.

Први радни дан наредне седмице у БиХ биће претежно облачно вријеме. У јутарњим сатима се очекују пролазне падавине у БиХ, а у Херцеговини може доћи и до слабе кише преподне.

Из Федералног хидрометеоролошког завода наводе да ће вјетар бити умјерене јачине јужног и југозападног смијера, те да ће у ноћи промјенити смијер на сјевер.

Јутарња температура ваздуха биће између 8 и 13 степени Целзијусових док ће највиша дневна температура ваздуха износити од 13 и 18 степени.

У уторак нас очекује облачно вријеме са кишом у нижим, а у вишим подручјима са снијегом или сусњежицом.

Температура ваздуха биће углавном између 4 и 10 степени, а на југу БиХ од 12 до 15 степени.

(Клиx.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

***

05.11.2016 16:27

Стално нам несто спремају и кују, ево сада кису и олују...

ОДГОВОРИТЕ