Spremite se za kišu i olujne udare vjetra

Oblačno vrijeme sa kišom preovladavaće narednih dana u BiH. Najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće 18 stepeni Celzijusevih.

Bosna i Hercegovina 05.11.2016 | 15:44
Spremite se za kišu i olujne udare vjetra
Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u nedjelju nas očekuje oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i pljuskovima tokom cijelog dana u Hercegovini i zapadnim područjima BiH.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se između 10 i 16 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti između 17 i 23 stepeni.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju i na jak jugo sa olujnim udarima.

Naime, meteoalarm je izdao narandžasta upozorenja za Banjaluku, Livno i Bihać zbog jakih vjetrova sa olujnim udarima, dok je za Sarajevo, Mostar, Trebinje i Foču izdato žuto upozorenje.

Prvi radni dan naredne sedmice u BiH biće pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima se očekuju prolazne padavine u BiH, a u Hercegovini može doći i do slabe kiše prepodne.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da će vjetar biti umjerene jačine južnog i jugozapadnog smijera, te da će u noći promjeniti smijer na sjever.

Jutarnja temperatura vazduha biće između 8 i 13 stepeni Celzijusovih dok će najviša dnevna temperatura vazduha iznositi od 13 i 18 stepeni.

U utorak nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom u nižim, a u višim područjima sa snijegom ili susnježicom.

Temperatura vazduha biće uglavnom između 4 i 10 stepeni, a na jugu BiH od 12 do 15 stepeni.

(Klix.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

***

05.11.2016 16:27

Stalno nam nesto spremaju i kuju, evo sada kisu i oluju...

ODGOVORITE