Политика према Србији се неће промијенити

Амбасадор САД Кајл Скот изјавио је данас да сматра да се политика САД према Србији неће променити, јер је постигнуто трајно партнерство.

Србија 04.11.2016 | 20:20
Политика према Србији се неће промијенити
"Постоје подручја која су била у интересу у изборној кампањи (у САД), али то је добро, јер значи да ваша земља није у кризи", рекао је Скот на отварању 10. регионалног семинара студената Факултета политичких наука.

Амбасадор је додао да сматра да се и однос САД према Балкану неће мењати, јер је за САД важно да постоји стабилност у региону и да се настави процес помирења.

"Мислим да неће доћи до промене политике. Она је базирана на ономе што је била пре четири и пре десет година, а то је стабилност, економски раст, евроатлантске интеграције - за оне који то хоће, европске интеграције - за оне који то хоће, тако да неће бити промена", рекао је Скот новинарима после почетка семинара.

Амбасадор је казао да су односи САД са Србијом добри на скоро свим пољима.

"Сарађујемо у борби против тероризма, радимо на стабилности региона, америчке компаније улажу ту, близу четири милијарде долара, око 20.000 радника ради за америчка предузећа, ја ствари видим позитивно, осим кад читам ваше таблоиде", рекао је Скот.

Скот је казао да је занимљиво да ће особа с "балканског поднебља" живети у Белој кући ако на председничким изборима у САД победи републикански кандидат за председника САД Доналд Трамп, чиме је алудирао на његову супругу Меланију.

Меланија Трамп се родила у Севници, у Словенији.

Извор: Фонет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

04.11.2016 20:55

А Косово и Метохија? А Мадлен Олбрајт у затвор...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бл

04.11.2016 21:03

Писи пропало гледај свој зивот пусти Косово и Мадлену...