Politika prema Srbiji se neće promijeniti

Ambasador SAD Kajl Skot izjavio je danas da smatra da se politika SAD prema Srbiji neće promeniti, jer je postignuto trajno partnerstvo.

Srbija 04.11.2016 | 20:20
Politika prema Srbiji se neće promijeniti
"Postoje područja koja su bila u interesu u izbornoj kampanji (u SAD), ali to je dobro, jer znači da vaša zemlja nije u krizi", rekao je Skot na otvaranju 10. regionalnog seminara studenata Fakulteta političkih nauka.

Ambasador je dodao da smatra da se i odnos SAD prema Balkanu neće menjati, jer je za SAD važno da postoji stabilnost u regionu i da se nastavi proces pomirenja.

"Mislim da neće doći do promene politike. Ona je bazirana na onome što je bila pre četiri i pre deset godina, a to je stabilnost, ekonomski rast, evroatlantske integracije - za one koji to hoće, evropske integracije - za one koji to hoće, tako da neće biti promena", rekao je Skot novinarima posle početka seminara.

Ambasador je kazao da su odnosi SAD sa Srbijom dobri na skoro svim poljima.

"Sarađujemo u borbi protiv terorizma, radimo na stabilnosti regiona, američke kompanije ulažu tu, blizu četiri milijarde dolara, oko 20.000 radnika radi za američka preduzeća, ja stvari vidim pozitivno, osim kad čitam vaše tabloide", rekao je Skot.

Skot je kazao da je zanimljivo da će osoba s "balkanskog podneblja" živeti u Beloj kući ako na predsedničkim izborima u SAD pobedi republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp, čime je aludirao na njegovu suprugu Melaniju.

Melanija Tramp se rodila u Sevnici, u Sloveniji.

Izvor: Fonet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BL

04.11.2016 20:55

A Kosovo i Metohija? A Madlen Olbrajt u zatvor...?

ODGOVORITE
Name

re bl

04.11.2016 21:03

Pisi propalo gledaj svoj zivot pusti Kosovo i Madlenu...