Виши суд у Н. Саду одобрио изручење

Виши суд у Новом Саду, у Ванпретресном кривичном вијећу, састављеном од троје судија, донио је рјешење којим је утврдио да су испуњене законске претпоставке за изручење Босни и Херцеговини осумњиченог Сањина Сефића из Сарајева ради вођења кривичног поступка пред Кантоналним судом у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 04.11.2016 | 22:53
Виши суд у Н. Саду одобрио изручење
Како је наведено из Вишег суда у Новом Саду, постоји основана сумња да је Сефић починио тешко кривично дјело против сигурности јавног саобраћаја и кривичног дјела неуказивање помоћи особи повријеђеној у саобраћајној несрећи.

Како је саопштила портпаролка Вишег суда у Новом Саду Ивана Карапанџић, сједница вијећа одржана је 2. новембра и утврђено је да су испуњени сви услови за изручење о којима одлуку доноси надлежни правосудни орган.

Коначну одлуку о изручењу Сефића БиХ донијеће, односно дати мишљење, србијански министар правде након што одлука ванпретресног вијећа постане правноснажна.

"Против рјешења ванпретресног вијећа незадовољна странка може уложити жалбу у року три дана од дана пријема писменог отправка истог Апелационом суду у Новом Саду", наводи се у саопштењу.

Сањина Сефића сарајевско Кантонално тужилаштво сумњичи да је у Сарајеву у саобраћајној несрећи 10. октобра усмртио две студенткиње, а затим побјегао са мјеста несреће и побјегао у Србију гдје је и ухапшен, у ноћи 12. на 13. октобар у Новом Саду. 

Сефић се налази у екстрадиционом пртивору на Клиси у Новом Саду који може да траје најдуже два мјесеца.

Виши суд у Новом Саду запримио је замолницу за изручење држављанина Босне и Херцеговине Сањина Сефића 20. октобра.

Извор: АА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бл

04.11.2016 20:56

Глупани што га нисте мјењали за Насера Орица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

04.11.2016 23:36

Хахја цуј овога за насера ви сте исто дјеца људи па ста је са вама.