Viši sud u N. Sadu odobrio izručenje

Viši sud u Novom Sadu, u Vanpretresnom krivičnom vijeću, sastavljenom od troje sudija, donio je rješenje kojim je utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Bosni i Hercegovini osumnjičenog Sanjina Sefića iz Sarajeva radi vođenja krivičnog postupka pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 04.11.2016 | 22:53
Viši sud u N. Sadu odobrio izručenje
Kako je navedeno iz Višeg suda u Novom Sadu, postoji osnovana sumnja da je Sefić počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivičnog djela neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Kako je saopštila portparolka Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić, sjednica vijeća održana je 2. novembra i utvrđeno je da su ispunjeni svi uslovi za izručenje o kojima odluku donosi nadležni pravosudni organ.

Konačnu odluku o izručenju Sefića BiH donijeće, odnosno dati mišljenje, srbijanski ministar pravde nakon što odluka vanpretresnog vijeća postane pravnosnažna.

"Protiv rješenja vanpretresnog vijeća nezadovoljna stranka može uložiti žalbu u roku tri dana od dana prijema pismenog otpravka istog Apelacionom sudu u Novom Sadu", navodi se u saopštenju.

Sanjina Sefića sarajevsko Kantonalno tužilaštvo sumnjiči da je u Sarajevu u saobraćajnoj nesreći 10. oktobra usmrtio dve studentkinje, a zatim pobjegao sa mjesta nesreće i pobjegao u Srbiju gdje je i uhapšen, u noći 12. na 13. oktobar u Novom Sadu. 

Sefić se nalazi u ekstradicionom prtivoru na Klisi u Novom Sadu koji može da traje najduže dva mjeseca.

Viši sud u Novom Sadu zaprimio je zamolnicu za izručenje državljanina Bosne i Hercegovine Sanjina Sefića 20. oktobra.

Izvor: AA

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bl

04.11.2016 20:56

Glupani što ga niste mjenjali za Nasera Orica?

ODGOVORITE
Name

Damir

04.11.2016 23:36

Hahja cuj ovoga za nasera vi ste isto djeca ljudi pa sta je sa vama.