Един Џеко - најбољи играч Серије А у октобру!

Центарфор Роме Един Џеко проглашен је најбољим играчем мјесеца октобра у италијанском шампионату.

Фудбал 05.11.2016 | 10:30
Един Џеко - најбољи играч Серије А у октобру!
У избору фудбалског магазина "Wхо Сцоред", који се бави статистичким подацима и учинком, капитен Босне и Херцеговине добио је оцјену 8.49 и понио епитет најбољег у октобру за партије пружене против Интера, Наполија, Палерма, Сасуола и Емполија.

Интересантно, једино против Емполија Џеко се није уписао у стријелце, а Наполитанцима и Сасуолу је постигао по два поготка на мечу - укупно шест.

Такође, имао је и највише шутева у гол од свих у Серији А (23), а био је и најбољи у директним дуелима са противничким фудбалерима (21).

Иначе, "Дијамант" је недавно достигао рекорд легендарног Аргентинца Габријела Батистуте, који је у посљедњој шампионској сезони Роме постигао 10 голова у првих 10 кола.

Осим тога, Џеко је постао и најбољи голгетер у тзв. "лигама петице" од свих фудбалера с простора бивше Југославије.

Овакве вијести свакако радују Мехмеда Баждаревића, селектора "змајева", који у наредном колу квалификација за Мундијал гостују 13. новембра у Грчкој.

Ако је судити по почетку новембра, Џеко је наставио тамо гдје је и стао у октобру - постигао је два гола у Бечу у убједљивом тријумфу над Аустријом (2:4) у Лиги Европе.

Укупно у свим такмичењима ове сезоне већ је постигао 12 голова на 16 одиграних утакмица.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цицило

05.11.2016 09:52

Држ' хин Џеко.

ОДГОВОРИТЕ