Edin Džeko - najbolji igrač Serije A u oktobru!

Centarfor Rome Edin Džeko proglašen je najboljim igračem mjeseca oktobra u italijanskom šampionatu.

Fudbal 05.11.2016 | 10:30
Edin Džeko - najbolji igrač Serije A u oktobru!
U izboru fudbalskog magazina "Who Scored", koji se bavi statističkim podacima i učinkom, kapiten Bosne i Hercegovine dobio je ocjenu 8.49 i ponio epitet najboljeg u oktobru za partije pružene protiv Intera, Napolija, Palerma, Sasuola i Empolija.

Interesantno, jedino protiv Empolija Džeko se nije upisao u strijelce, a Napolitancima i Sasuolu je postigao po dva pogotka na meču - ukupno šest.

Takođe, imao je i najviše šuteva u gol od svih u Seriji A (23), a bio je i najbolji u direktnim duelima sa protivničkim fudbalerima (21).

Inače, "Dijamant" je nedavno dostigao rekord legendarnog Argentinca Gabrijela Batistute, koji je u posljednjoj šampionskoj sezoni Rome postigao 10 golova u prvih 10 kola.

Osim toga, Džeko je postao i najbolji golgeter u tzv. "ligama petice" od svih fudbalera s prostora bivše Jugoslavije.

Ovakve vijesti svakako raduju Mehmeda Baždarevića, selektora "zmajeva", koji u narednom kolu kvalifikacija za Mundijal gostuju 13. novembra u Grčkoj.

Ako je suditi po početku novembra, Džeko je nastavio tamo gdje je i stao u oktobru - postigao je dva gola u Beču u ubjedljivom trijumfu nad Austrijom (2:4) u Ligi Evrope.

Ukupno u svim takmičenjima ove sezone već je postigao 12 golova na 16 odigranih utakmica.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

cicilo

05.11.2016 09:52

Drž' hin Džeko.

ODGOVORITE