Петнаести Сајам привреде у Брчком

Петнаести Међународни сајам привреде у Брчком трајаће од 24. до 27. новембра на локацији бившег предузећа „Пирометал“, гдје се припрема простор за излагаче на 2.000 квадратних метара затвореног сајамског простора, речено је на конференцији за новинаре Организационог одбора ове манифестације.

Република Српска 04.11.2016 | 18:53
Петнаести Сајам привреде у Брчком
„Иако још нисмо дефинисали и уредили стални сајамски простор, нисмо одустали. Уз скромна средства из буџета од 50.000 марака и пуну техничку подршку Економског факултета у Брчком, спремно ћемо дочекати излагаче из земље, окружења и Европе, а за јубиларну 15. годишњицу одлучили смо да закуп простора не наплаћујемо“, рекао је предсједник Организационог одбора, градоначелник Анто Домић.

Због удаљености овогодишњег сајмишта од града, за посјетиоце ће бити обезбијеђен бесплатан превоз у оба смјера на сваки сат. Пријаве за учешће су могуће и на креираној веб.страници: www.брцкосајам.цом, а учешће су већ потврдиле и неке свјетски познате фирме.

„Већ имамо потврду о доласку `Фолксвагена`, `Опела` и `Мецедеса`, а једна од банака је припремила понуду повољних кредита за привреднике Брчко дистрикта“, рекао је шеф Одјељења за привреду у Влади Брчко дистрикта Дамир Булчевић.

Међу гостима из свијета је и Универзитет „Вороњеж“ из Русије који ће, рекао је декан Економског факултета у Брчком Срђан Лалић, представити пољопривредницима најсавременији систем наводњвања чија је цијена, у односу на понуду у свијету, изузетно повољна.

Током тридневног Сајма у Брчком биће одржана стручна предавања и разговори с привредницима и излагачима, те богат културни и забавни програм.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар