Petnaesti Sajam privrede u Brčkom

Petnaesti Međunarodni sajam privrede u Brčkom trajaće od 24. do 27. novembra na lokaciji bivšeg preduzeća „Pirometal“, gdje se priprema prostor za izlagače na 2.000 kvadratnih metara zatvorenog sajamskog prostora, rečeno je na konferenciji za novinare Organizacionog odbora ove manifestacije.

Republika Srpska 04.11.2016 | 18:53
Petnaesti Sajam privrede u Brčkom
„Iako još nismo definisali i uredili stalni sajamski prostor, nismo odustali. Uz skromna sredstva iz budžeta od 50.000 maraka i punu tehničku podršku Ekonomskog fakulteta u Brčkom, spremno ćemo dočekati izlagače iz zemlje, okruženja i Evrope, a za jubilarnu 15. godišnjicu odlučili smo da zakup prostora ne naplaćujemo“, rekao je predsjednik Organizacionog odbora, gradonačelnik Anto Domić.

Zbog udaljenosti ovogodišnjeg sajmišta od grada, za posjetioce će biti obezbijeđen besplatan prevoz u oba smjera na svaki sat. Prijave za učešće su moguće i na kreiranoj veb.stranici: www.brckosajam.com, a učešće su već potvrdile i neke svjetski poznate firme.

„Već imamo potvrdu o dolasku `Folksvagena`, `Opela` i `Mecedesa`, a jedna od banaka je pripremila ponudu povoljnih kredita za privrednike Brčko distrikta“, rekao je šef Odjeljenja za privredu u Vladi Brčko distrikta Damir Bulčević.

Među gostima iz svijeta je i Univerzitet „Voronjež“ iz Rusije koji će, rekao je dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom Srđan Lalić, predstaviti poljoprivrednicima najsavremeniji sistem navodnjvanja čija je cijena, u odnosu na ponudu u svijetu, izuzetno povoljna.

Tokom tridnevnog Sajma u Brčkom biće održana stručna predavanja i razgovori s privrednicima i izlagačima, te bogat kulturni i zabavni program.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar