Постизборна коалиција и расподјела фотеља

У Бањалуци је потписан коалициони споразум по којем ће функционисати власт у највећем граду Српске у новом мандату. Без изненађења.

Република Српска 04.11.2016 | 22:54
Постизборна коалиција и расподјела фотеља
Очекивано, коалициони споразум у Бањалуци је потписан. Партнери СНСД, "Социјалистичка партија" и ДНС ојачани "Уједињеном Српском" и независним одборником Сашом Чудићем договорили су расподјелу функција у највећем граду.

Радојичић тврди да већина броји 21 одборника и да напуштањем "Уједињене Српске" Миленко Јаћимовић није дефинитивно ускратио подршку већини. Коначно је и то да ће бањалучка Скупштина добити још једног потпредсједника и да то мјесто припада "Социјалистичкој партији".

Бањалука другим потпредсједником Скупштине добија четврту професионалну функцију у руководству града. Нови градоначелник увјерава да ће спајањем ипак бити смањен број функционера у одјељењима и одсјецима.

Извори БН телевизије тврде да је владала велика борба између ДНС-а и "Социјалистичке партије" за позиције у граду и да је резултат те борбе још један потпредсједник.

БН телевизија је раније најавила, а то је потврдио коалициони споразум, да ће предсједник Скупштине града бити Будимир Балабан из ДНС-а, потпредсједници Милан Милаковић из "Социјалистичке партије" и независни одборник Саша Чудић, а замјеник градоначелника СНСД-ов Срђан Амиџић.

Формално је задовољена потреба да двије највише функције не припадају Србима; припашће Црногорцима.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

фк борац бл

04.11.2016 20:41

Остаје ли Вера Сладојевић директор центра за социјални рад?Ова старлета и продавачица љубави је купила диплому а прави се важна обична ограничена биједа.

ОДГОВОРИТЕ