Postizborna koalicija i raspodjela fotelja

U Banjaluci je potpisan koalicioni sporazum po kojem će funkcionisati vlast u najvećem gradu Srpske u novom mandatu. Bez iznenađenja.

Republika Srpska 04.11.2016 | 22:54
Postizborna koalicija i raspodjela fotelja
Očekivano, koalicioni sporazum u Banjaluci je potpisan. Partneri SNSD, "Socijalistička partija" i DNS ojačani "Ujedinjenom Srpskom" i nezavisnim odbornikom Sašom Čudićem dogovorili su raspodjelu funkcija u najvećem gradu.

Radojičić tvrdi da većina broji 21 odbornika i da napuštanjem "Ujedinjene Srpske" Milenko Jaćimović nije definitivno uskratio podršku većini. Konačno je i to da će banjalučka Skupština dobiti još jednog potpredsjednika i da to mjesto pripada "Socijalističkoj partiji".

Banjaluka drugim potpredsjednikom Skupštine dobija četvrtu profesionalnu funkciju u rukovodstvu grada. Novi gradonačelnik uvjerava da će spajanjem ipak biti smanjen broj funkcionera u odjeljenjima i odsjecima.

Izvori BN televizije tvrde da je vladala velika borba između DNS-a i "Socijalističke partije" za pozicije u gradu i da je rezultat te borbe još jedan potpredsjednik.

BN televizija je ranije najavila, a to je potvrdio koalicioni sporazum, da će predsjednik Skupštine grada biti Budimir Balaban iz DNS-a, potpredsjednici Milan Milaković iz "Socijalističke partije" i nezavisni odbornik Saša Čudić, a zamjenik gradonačelnika SNSD-ov Srđan Amidžić.

Formalno je zadovoljena potreba da dvije najviše funkcije ne pripadaju Srbima; pripašće Crnogorcima.BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

fk borac bl

04.11.2016 21:41

Ostaje li Vera Sladojević direktor centra za socijalni rad?Ova starleta i prodavačica ljubavi je kupila diplomu a pravi se važna obična ograničena bijeda.

ODGOVORITE