Након СДА и СНСД сарађује са КП Кине

Предсједник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик и шеф Одјељења за међународне послове Комунистичке партије Кине Сонг Тао озваничили су и утемељили у Пекингу почетак сарадње двије партије.

Босна и Херцеговина 04.11.2016 | 22:59
Након СДА и СНСД сарађује са КП Кине
СНСД и Комунистичка партија (КП) Кине су преузели обавезу јачања размјене и искустава у управљању државе, а висока делегација КП Кине ће већ за неколико дана узвратити посјету.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је казао како је разговор и успостављање сарадње са КП Кине од великог значаја и како су у Кини одушевљени успјехом који је остварен изградњом термоелектране Станари.

"Када сам био са предсједником Кине у Београду, он је исто помињао тај пројекат. Постали смо познати у читавој Кини због тога и веома је важно да успоставимо ту сарадњу. Кинеске компаније су показале способност да могу да на најбољи могући начин реализују те пројекте. Међупартијска сарадња је најбољи могући увод у добру економску сарадњу", рекао је Додик.

Најбољи примјер досадашње сарадње је изградња ТЕ Станари.

Сарадњу са Комунистичком партијом Кине раније ове године остварила је и Странка Демократске акције, чија је делегација у априлу одржала више радних састанака у Одјељењу за међународне везе ЦК КП са замјеницом директора Yан Yуqинг, замјеником министра Зхоу Ли и представницима Националног института за администрацију.

Делегација је посјетила и Амбасаду БиХ у Пекингу гдје је разговарала са амбасадором Бориславом Марићем и осталим запосленима нашег дипломатског представништва.

"Вишегодишња сарадња између Комунистичке партије НР Кине и СДА представља медиј за успостављање боље и јачање већ постојеће сарадње двије странке, а самим тим и двије пријатељске државе на привредном, економском, културном и другим друштвено-политичким плановима", заједнички је закључак са састанка.

СДА и КП су договориле јачање привредних веза те навеле како је економска сарадња НР Кине и БиХ у узлазној путањи. Поред овога, договорене су и вишемилионске инвестиције у енергетски сектор, писала је Слободна Босна.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Борац

04.11.2016 17:05

СНСД и СДС су ипак уско повезани. И СНСД и СДА сарадјују са кп Кине а опет сда и сдс су братске странке на нивоу бих. Све је то повезано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцег

04.11.2016 18:06

Јадан си ми ти "БОРАЦ" када тако јако и смјело изговараш небулозе.СНСД је била братска и сестринска коалиција са СДА И ХДЗ цијело вријеме ,чак и у рату.После рата је неј више недледношти пренесуно преко СНСД-а на ниво БИХ.Вец када тако коментаришете реците ми шта то СДС издаде или пренесе на ниво БИХ.А ви мени реците : ко подјели РС на два дијела,ко даде грб РС ,ко даде химну Бозе правде,ко војску РС,ко дан и КРСНУ СЛАВУ РС.даде за изборну превару,ко уништи РС финансијски и ко ....тд.??????

Name

@херцег

04.11.2016 19:27

Не постоји пренос надлежности!!! Све што је постигнуто ("пренешено") је ништа друго до спровођење Дејтонског споразума. Босна је независна држава, као таква има све потребне институције. Не постоје "заједничке", само ДРЖАВНЕ! То што се све ради постепено, је због прошлог рата. Ко год мисли да ће блентитети некада постати некакве државице, требао би посјетити психијатрију...

Name

Ре херцег

04.11.2016 20:52

Снсд у рату није ни постојао. То прво. Друго док је снсд био на власти на нивоу бих, Србе се све питало и ниста се није могло одлуцити без њих а сад су са Савезом сведени на цисту формалност у власти бих и средство помоцу ког сда проводи своје планове у рс. Прилике и околности су се много промјениле од времена кад су укинути грб, химна и остало. Високи представник је тад а и прије тога смјењивао и склањао људе како је хтио и наметао одлуке. А сад га нико не дозивљава. Као да не постоји. Тако да се не мозе то гледати с те стране сто се тице преноса надлезности. Овдје је ријец о могуцности Срба да утицу на одлуке у власти бих.

Name

родјо

04.11.2016 17:21

Ово ми лици на Сокобању,одес стар додјес млад или одес Миле додјес Мао ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

04.11.2016 17:30

Зар им се не гади бити са Бакиром,о томе путем РТРС-а трубе сваки дан!? Цим укљуцим РТРС они само прицају о СДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

04.11.2016 18:31

Како иде скупа,аустријска фасистицка партија и комунистицка партија Кине,Миле мозе са свима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

04.11.2016 19:35

Програм им је веома слицан,народу потурају комунизам а њима лицно је дрази капитализам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КПБИХ

04.11.2016 19:44

Комунизам це се вратити на ове просторе ! Капитализам је осудјен на пораз и самоунистење !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговарам

04.11.2016 20:18

Ако се то деси онда нецес висе моци ниста да коментарисес.Нецес смјети.

Name

Малофејев

05.11.2016 06:20

Морају испунити обећање то је цијена добијених,намонтираних,избора.

ОДГОВОРИТЕ