Nakon SDA i SNSD sarađuje sa KP Kine

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik i šef Odjeljenja za međunarodne poslove Komunističke partije Kine Song Tao ozvaničili su i utemeljili u Pekingu početak saradnje dvije partije.

Bosna i Hercegovina 04.11.2016 | 22:59
Nakon SDA i SNSD sarađuje sa KP Kine
SNSD i Komunistička partija (KP) Kine su preuzeli obavezu jačanja razmjene i iskustava u upravljanju države, a visoka delegacija KP Kine će već za nekoliko dana uzvratiti posjetu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je kazao kako je razgovor i uspostavljanje saradnje sa KP Kine od velikog značaja i kako su u Kini oduševljeni uspjehom koji je ostvaren izgradnjom termoelektrane Stanari.

"Kada sam bio sa predsjednikom Kine u Beogradu, on je isto pominjao taj projekat. Postali smo poznati u čitavoj Kini zbog toga i veoma je važno da uspostavimo tu saradnju. Kineske kompanije su pokazale sposobnost da mogu da na najbolji mogući način realizuju te projekte. Međupartijska saradnja je najbolji mogući uvod u dobru ekonomsku saradnju", rekao je Dodik.

Najbolji primjer dosadašnje saradnje je izgradnja TE Stanari.

Saradnju sa Komunističkom partijom Kine ranije ove godine ostvarila je i Stranka Demokratske akcije, čija je delegacija u aprilu održala više radnih sastanaka u Odjeljenju za međunarodne veze CK KP sa zamjenicom direktora Yan Yuqing, zamjenikom ministra Zhou Li i predstavnicima Nacionalnog instituta za administraciju.

Delegacija je posjetila i Ambasadu BiH u Pekingu gdje je razgovarala sa ambasadorom Borislavom Marićem i ostalim zaposlenima našeg diplomatskog predstavništva.

"Višegodišnja saradnja između Komunističke partije NR Kine i SDA predstavlja medij za uspostavljanje bolje i jačanje već postojeće saradnje dvije stranke, a samim tim i dvije prijateljske države na privrednom, ekonomskom, kulturnom i drugim društveno-političkim planovima", zajednički je zaključak sa sastanka.

SDA i KP su dogovorile jačanje privrednih veza te navele kako je ekonomska saradnja NR Kine i BiH u uzlaznoj putanji. Pored ovoga, dogovorene su i višemilionske investicije u energetski sektor, pisala je Slobodna Bosna.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Borac

04.11.2016 17:05

SNSD i SDS su ipak usko povezani. I SNSD i SDA saradjuju sa kp Kine a opet sda i sds su bratske stranke na nivou bih. Sve je to povezano.

ODGOVORITE
Name

herceg

04.11.2016 18:06

Jadan si mi ti "BORAC" kada tako jako i smjelo izgovaraš nebuloze.SNSD je bila bratska i sestrinska koalicija sa SDA I HDZ cijelo vrijeme ,čak i u ratu.Posle rata je nej više nedlednošti prenesuno preko SNSD-a na nivo BIH.Vec kada tako komentarišete recite mi šta to SDS izdade ili prenese na nivo BIH.A vi meni recite : ko podjeli RS na dva dijela,ko dade grb RS ,ko dade himnu Boze pravde,ko vojsku RS,ko dan i KRSNU SLAVU RS.dade za izbornu prevaru,ko uništi RS finansijski i ko ....td.??????

Name

@herceg

04.11.2016 19:27

Ne postoji prenos nadležnosti!!! Sve što je postignuto ("prenešeno") je ništa drugo do sprovođenje Dejtonskog sporazuma. Bosna je nezavisna država, kao takva ima sve potrebne institucije. Ne postoje "zajedničke", samo DRŽAVNE! To što se sve radi postepeno, je zbog prošlog rata. Ko god misli da će blentiteti nekada postati nekakve državice, trebao bi posjetiti psihijatriju...

Name

Re herceg

04.11.2016 20:52

Snsd u ratu nije ni postojao. To prvo. Drugo dok je snsd bio na vlasti na nivou bih, Srbe se sve pitalo i nista se nije moglo odluciti bez njih a sad su sa Savezom svedeni na cistu formalnost u vlasti bih i sredstvo pomocu kog sda provodi svoje planove u rs. Prilike i okolnosti su se mnogo promjenile od vremena kad su ukinuti grb, himna i ostalo. Visoki predstavnik je tad a i prije toga smjenjivao i sklanjao ljude kako je htio i nametao odluke. A sad ga niko ne dozivljava. Kao da ne postoji. Tako da se ne moze to gledati s te strane sto se tice prenosa nadleznosti. Ovdje je rijec o mogucnosti Srba da uticu na odluke u vlasti bih.

Name

rodjo

04.11.2016 17:21

Ovo mi lici na Sokobanju,odes star dodjes mlad ili odes Mile dodjes Mao ???

ODGOVORITE
Name

Milos

04.11.2016 17:30

Zar im se ne gadi biti sa Bakirom,o tome putem RTRS-a trube svaki dan!? Cim ukljucim RTRS oni samo pricaju o SDA!

ODGOVORITE
Name

zumba

04.11.2016 18:31

Kako ide skupa,austrijska fasisticka partija i komunisticka partija Kine,Mile moze sa svima.

ODGOVORITE
Name

Zalosno

04.11.2016 19:35

Program im je veoma slican,narodu poturaju komunizam a njima licno je drazi kapitalizam.

ODGOVORITE
Name

KPBIH

04.11.2016 19:44

Komunizam ce se vratiti na ove prostore ! Kapitalizam je osudjen na poraz i samounistenje !

ODGOVORITE
Name

Odgovaram

04.11.2016 20:18

Ako se to desi onda neces vise moci nista da komentarises.Neces smjeti.

Name

Malofejev

05.11.2016 06:20

Moraju ispuniti obećanje to je cijena dobijenih,namontiranih,izbora.

ODGOVORITE