СП: Списак Њемачке - неки нови Панцери...!

Хенрихс, Герхарт, Вајгл, Тах, Кимих, Гнабри, Горецка, Брант, Мејер... Потпуно подмлађена репрезентација Немачке са просеком година 23,28!

Фудбал 05.11.2016 | 09:00
СП: Списак Њемачке - неки нови Панцери...!
Јокаим Лев наставља да подиже немачки фудбал. Човек који је Немцима донео ттулу светског првака је загазио у 11. годину на клупу Елфа, али осим добрих резултата издваја се још визијом и бригом о будуности немачког фудбала.

Стратег Панцера је данас објавио списак играча за које рачуна за дуел мундијалких квалификација против Сан Марина 11. новембра и пријатељски меч против Италије четири дана касније. На списку нема Озила, Дракслера, Џана, Трапа, Ширлеа, Ројса, Беларабија, Крамера, Ридигера, Санеа... Неки су одсутни због повреда, неки због форме, а неки због Левовихзамисли. Што се Озила тиче, Лев је објаснио да његов статус у репрезентацији није споран, али да је племејкеру Арсенала потребан одмор и да су се договорили да прескочи овај репрезентативни термин.  

Најстарији играч на списку је Марио Гомез са 31 годином. Мануел Нојер је једини поред њега који је напунио 30 година. Сви остали су млађи. Од искуснијих су ту Боатенг, Хумелс,Хеведес, Кедира, Крос, Милер, Гундоган... Просек година позваних фудбалера износи 23,28!

Млади играчи доминирају на списку Панцера који граде једну нову генерацију која ће дуго година играти заједно. Чак деветорица играча на Левовом списку и даље могу да играју за младу репрезентацију. Али селектор је решио да им пружи шансу у најјачој конкуренцији и највероватније ће против Сан Марина многи од њих добити прилику, док ће искуснији добити поштеду и одморнији изаћи на мегдан Италијанима у пријатељском мечу.

На списку су тројица дебитаната: офанзивац Серж Гнабри из Вердера, Волфзбургов везистаЈаник Герхарт, као и 19-годишњи везиста Бењамин Хенрихс који ове сезоне у Леверкузену принудно игра на позицијама левог и десног бека.

У тим се вратио и Шалкеов Леон Горцека, као и Леверузенов штопер Џонатан Тах, а од класичних нападаче Лев има на располагању Гомеза, Милера и Фоланда.

Списак репрезентације Немачке:

Голмани: Мануел Нојер (Бајерн), Бернд Лено (Бајер Леверкузен), Марк-Андре Тер Штеген (Барселона)

Одбрана: Џером Боатенг (Бајерн), Јаник Герхарт (Волфзбург), Јонас Хектор (Келн), Бењамин Хенрихс (Бајер Леверкузен), Бенедикт Хеведес (Шалке), Матс Хумелс (Бајерн Муницх), Џошуа Кимих (Бајерн), Шкодран Мустафи (Арсенал), Себастијан Руди (Хофенхајм), Џонатхан Тах (Бајер Леверкузен)

Везни ред: Јулијан Брант (Бајер Леверкузен), Серж Гнабри (Вердер), Леон Горецка (Шалке), Марио Геце (Борусија Дортмунд), Илкај Гундоган (Манчестер Сити), Сами Кедира (Јувентус), Тони Крос (Реал Мадрид), Макс Мејер (Шалке), Јулијан Ваигл (Борусија Дортмунд).

Напад: Марио Гомез (Волфзбург), Кевин Фоланд (Бајер Леверкузен), Томас Милер (Бајерн)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар