SP: Spisak Njemačke - neki novi Panceri...!

Henrihs, Gerhart, Vajgl, Tah, Kimih, Gnabri, Gorecka, Brant, Mejer... Potpuno podmlađena reprezentacija Nemačke sa prosekom godina 23,28!

Fudbal 05.11.2016 | 09:00
SP: Spisak Njemačke - neki novi Panceri...!
Jokaim Lev nastavlja da podiže nemački fudbal. Čovek koji je Nemcima doneo ttulu svetskog prvaka je zagazio u 11. godinu na klupu Elfa, ali osim dobrih rezultata izdvaja se još vizijom i brigom o budunosti nemačkog fudbala.

Strateg Pancera je danas objavio spisak igrača za koje računa za duel mundijalkih kvalifikacija protiv San Marina 11. novembra i prijateljski meč protiv Italije četiri dana kasnije. Na spisku nema Ozila, Drakslera, Džana, Trapa, Širlea, Rojsa, Belarabija, Kramera, Ridigera, Sanea... Neki su odsutni zbog povreda, neki zbog forme, a neki zbog Levovihzamisli. Što se Ozila tiče, Lev je objasnio da njegov status u reprezentaciji nije sporan, ali da je plemejkeru Arsenala potreban odmor i da su se dogovorili da preskoči ovaj reprezentativni termin.  

Najstariji igrač na spisku je Mario Gomez sa 31 godinom. Manuel Nojer je jedini pored njega koji je napunio 30 godina. Svi ostali su mlađi. Od iskusnijih su tu Boateng, Humels,Hevedes, Kedira, Kros, Miler, Gundogan... Prosek godina pozvanih fudbalera iznosi 23,28!

Mladi igrači dominiraju na spisku Pancera koji grade jednu novu generaciju koja će dugo godina igrati zajedno. Čak devetorica igrača na Levovom spisku i dalje mogu da igraju za mladu reprezentaciju. Ali selektor je rešio da im pruži šansu u najjačoj konkurenciji i najverovatnije će protiv San Marina mnogi od njih dobiti priliku, dok će iskusniji dobiti poštedu i odmorniji izaći na megdan Italijanima u prijateljskom meču.

Na spisku su trojica debitanata: ofanzivac Serž Gnabri iz Verdera, Volfzburgov vezistaJanik Gerhart, kao i 19-godišnji vezista Benjamin Henrihs koji ove sezone u Leverkuzenu prinudno igra na pozicijama levog i desnog beka.

U tim se vratio i Šalkeov Leon Gorceka, kao i Leveruzenov štoper Džonatan Tah, a od klasičnih napadače Lev ima na raspolaganju Gomeza, Milera i Folanda.

Spisak reprezentacije Nemačke:

Golmani: Manuel Nojer (Bajern), Bernd Leno (Bajer Leverkuzen), Mark-Andre Ter Štegen (Barselona)

Odbrana: Džerom Boateng (Bajern), Janik Gerhart (Volfzburg), Jonas Hektor (Keln), Benjamin Henrihs (Bajer Leverkuzen), Benedikt Hevedes (Šalke), Mats Humels (Bajern Munich), Džošua Kimih (Bajern), Škodran Mustafi (Arsenal), Sebastijan Rudi (Hofenhajm), Džonathan Tah (Bajer Leverkuzen)

Vezni red: Julijan Brant (Bajer Leverkuzen), Serž Gnabri (Verder), Leon Gorecka (Šalke), Mario Gece (Borusija Dortmund), Ilkaj Gundogan (Mančester Siti), Sami Kedira (Juventus), Toni Kros (Real Madrid), Maks Mejer (Šalke), Julijan Vaigl (Borusija Dortmund).

Napad: Mario Gomez (Volfzburg), Kevin Foland (Bajer Leverkuzen), Tomas Miler (Bajern)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar