Анализа: Јунајтедове шансе за титулу 1%, испадање вјероватнија опција?!

Пет је правих кандидата, Арсенал фаворит... Шта каже математика?

Фудбал 06.11.2016 | 22:30
Анализа: Јунајтедове шансе за титулу 1%, испадање вјероватнија опција?!
Систем је испрва коришћен како би се рангирали шахисти, али га је британски Скај прешалтао на фудбалске терене. Премиер Предицтор је сложени алгоритам који у обзир узима бројне факторе, почевши од ранијих резултата (још од 1995. године), тренутну форму, разлику са којом клубови добијају и губе утакмице, квалитет противника који је савладан, распоред... Није безгрешан, али уме да усмери у добар правац. И сада тврди да Манчестер јунајтед не иде у правцу освајања шампионске титуле.

Истина, знали сте то и без компликованих једначина пошто је тим Жозеа Муриња после 10 кола Премијер лиге на тек осмом месту на табели. Али вероватно их нисте још сасвим отписали. Премиер Предицтор само што није. Јер, како процењује овај систем, Јунајтедове шансе да се докопа Премијер лиге износе свега један одсто! Штавише, веће су шансе да Манчестер јунајтед изгуби премијерлигашки статус - два одсто. За место у прва четири на табели вероватноћа је скромних 14 одсто. Евертону се дају веће шансе - 21 одсто.

Први фаворит је Арсенал са 32 одсто шансе да се домогне пехара, далеко иза је Манчестер Сити са 20, за петама су Челси (16%), Тотенхем (15%) и Ливерпул (13%). Следећи је Евертон са два одсто. Тек да схватите колика је разлика.

Кад је реч о доњем делу табеле, ако се пита статистика Сандерленд (68%), Хал (52%) и Свонси (47%) иду у Чемпионшип.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар