Мире Радовић: Све би било другачије да је у Партизану здравија средина!

“Морао сам да одем“, каже један јунака великог подвига Легије у сусрету са Реалом.

Фудбал 05.11.2016 | 20:30
Мире Радовић: Све би било другачије да је у Партизану здравија средина!
Идеја је била да заврши каријеру у Хумској, али је други мандат Мирослава Радовића у Партизану потрајао само 76 дана. Обрадовали су се црно-бели Легијиној понуди од 100.000 евра, али тек се после двомеча са Реалом у Лиги шампиона видело колико је Партизан могао да добије да је имао више стрпљења и сачекао Радовића да уђе у форму.

"Десиле су се неке ствари у Партизану које су довеле до тога да сам морао да одем. Криво ми је како се моја прича у Хумској завршила, али Партизану желим све најбооље... Дефинитивно би било другачије да је тамо здравија средина. Нема потребе да се освећам на Партизан и именујем кривце, пронаћи ће се многи у овоме што сам рекао", каже за Информер фудбалер кога су у Хумској издвојили као једног од главних криваца за испадање од Заглебја у квалификацијама за Лигу Европе.

Два и кусур месеца касније, Радовић игра Лигу шампиона,  преко пута је Реал. У првом мечу бициклицом ломи кичму Данилу, судија свира пенал за Легију, Радовић погађа. У другом полуконтру завршава шпицом са 20 метара за повратак у меч у којем је Краљевски клуб водио са 2:0 да би на крају морао да се задовољи са 3:3. Какав преокрет. И на тој утакмици и у Радовићевом животу.

Радовићеви фанови из Србије после шест или седам година поново кличу: "Мирета у репрезентацију".

"После два гола Реалу сви ме питају: ’Кад ћеш да заиграш за репрезентацију?’. Кад досад нисам заиграо за национални тим, а сада ми је 32 године, није реално да очекујем тако нешто. Матор сам ја за репрезентацију. Моје време је прошло... Селектор Славољуб Муслин је створио добру атмосферу у тиму и тако би требало да остане", коментарише Радовић у одвојеном интервјуу за Ало.

А шта ако после одличних партија против Реала позове председник Краљевског клуба Флорентино Перез?

"Ха-ха...Да ме први човек Реала којим случајем позове, а сви знамо да је то само фикција, безусловно бих пристао да се преселим у Мадрид. И не, не бих никакве финансијске услове постављао, за Реал бих играо из чисте љубави, то је клуб за који навијам ван Србије и Пољске. Ех, да сам само седам година млађи", смеје се Радовић, који има и сувенир са меча против Реала.

"Имаћу вечну успомену од Немца Тонија Кроса. Многи јуре Кристијана Роналда, који је прилично људ када не постигне гол. Такав је био и прексиноћ у Варшави. Одиграо је веома лоше, на мене је најјачи утисак оставио Герет Бејл", истиче Радовић у интервјуу за Ало.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар