Mire Radović: Sve bi bilo drugačije da je u Partizanu zdravija sredina!

“Morao sam da odem“, kaže jedan junaka velikog podviga Legije u susretu sa Realom.

Fudbal 05.11.2016 | 20:30
Mire Radović: Sve bi bilo drugačije da je u Partizanu zdravija sredina!
Ideja je bila da završi karijeru u Humskoj, ali je drugi mandat Miroslava Radovića u Partizanu potrajao samo 76 dana. Obradovali su se crno-beli Legijinoj ponudi od 100.000 evra, ali tek se posle dvomeča sa Realom u Ligi šampiona videlo koliko je Partizan mogao da dobije da je imao više strpljenja i sačekao Radovića da uđe u formu.

"Desile su se neke stvari u Partizanu koje su dovele do toga da sam morao da odem. Krivo mi je kako se moja priča u Humskoj završila, ali Partizanu želim sve najboolje... Definitivno bi bilo drugačije da je tamo zdravija sredina. Nema potrebe da se osvećam na Partizan i imenujem krivce, pronaći će se mnogi u ovome što sam rekao", kaže za Informer fudbaler koga su u Humskoj izdvojili kao jednog od glavnih krivaca za ispadanje od Zaglebja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Dva i kusur meseca kasnije, Radović igra Ligu šampiona,  preko puta je Real. U prvom meču biciklicom lomi kičmu Danilu, sudija svira penal za Legiju, Radović pogađa. U drugom polukontru završava špicom sa 20 metara za povratak u meč u kojem je Kraljevski klub vodio sa 2:0 da bi na kraju morao da se zadovolji sa 3:3. Kakav preokret. I na toj utakmici i u Radovićevom životu.

Radovićevi fanovi iz Srbije posle šest ili sedam godina ponovo kliču: "Mireta u reprezentaciju".

"Posle dva gola Realu svi me pitaju: ’Kad ćeš da zaigraš za reprezentaciju?’. Kad dosad nisam zaigrao za nacionalni tim, a sada mi je 32 godine, nije realno da očekujem tako nešto. Mator sam ja za reprezentaciju. Moje vreme je prošlo... Selektor Slavoljub Muslin je stvorio dobru atmosferu u timu i tako bi trebalo da ostane", komentariše Radović u odvojenom intervjuu za Alo.

A šta ako posle odličnih partija protiv Reala pozove predsednik Kraljevskog kluba Florentino Perez?

"Ha-ha...Da me prvi čovek Reala kojim slučajem pozove, a svi znamo da je to samo fikcija, bezuslovno bih pristao da se preselim u Madrid. I ne, ne bih nikakve finansijske uslove postavljao, za Real bih igrao iz čiste ljubavi, to je klub za koji navijam van Srbije i Poljske. Eh, da sam samo sedam godina mlađi", smeje se Radović, koji ima i suvenir sa meča protiv Reala.

"Imaću večnu uspomenu od Nemca Tonija Krosa. Mnogi jure Kristijana Ronalda, koji je prilično ljud kada ne postigne gol. Takav je bio i preksinoć u Varšavi. Odigrao je veoma loše, na mene je najjači utisak ostavio Geret Bejl", ističe Radović u intervjuu za Alo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar