Париз - Мастерс: Изнер чека Ђоковића или Чилића у полуфиналу!

Џон Изнер први је полуфиналиста париског Мастерса пошто је после борбе у три сета био бољи од Џека Сока – 2:1 (7:6(6), 4:6, 6:4).

Тенис 04.11.2016 | 17:15
Париз - Мастерс: Изнер чека Ђоковића или Чилића у полуфиналу!
Дуел два играча из Сједињених Америчких Држава у хали Берси трајао је два часа и 18 минута, а славио је искуснији играч.

У првом сету видели смо само две брејк лопте за Изнера, које је Сок без већих проблема неутралисао, док су сервери преостале гемове решавали поприлично рутински.

Дошло се до тај-брејка, а Џон је био тај који га је боље отворио. Повео је са 2:0, али је Џек успео да узвати и изједначи на 4:4. Недуго затим имао је и сет лопту на сервис ривала, али је није искористио, што је високи Изнер лако казнио и мини-брејком стигао до вођства.

Почетак другог дела игре наговештавао је сличан сценарио, али је онда Изнер своју четврту шансу претворио у брејк и тада је деловало да ће без већих проблема сачувати стечену предност за коначни тријумф.

Међутим, борбени Сок се није предавао, сачекао је своју шансу у осмом гему и изједначио. Потом је одсервирао за тотални преокрет, а онда новим одузетим сервисом стигао до изједначења у сетовима.

Напоран темпо у 'Граду светлости' био је видљив у Соковој игри на старту одлучујућег сета, а Изнер је то искористио и брзо повео са 3:0. Иако је Џек још једном имао одговор, смањивши на 4:2, није могао до највећег успеха у каријери, па ће његов земљак у борби за финале играти или против Новака Ђоковића или Марина Чилића.

Извор: б92

Коментари / 0

Оставите коментар