Pariz - Masters: Izner čeka Đokovića ili Čilića u polufinalu!

Džon Izner prvi je polufinalista pariskog Mastersa pošto je posle borbe u tri seta bio bolji od Džeka Soka – 2:1 (7:6(6), 4:6, 6:4).

Tenis 04.11.2016 | 17:15
Pariz - Masters: Izner čeka Đokovića ili Čilića u polufinalu!
Duel dva igrača iz Sjedinjenih Američkih Država u hali Bersi trajao je dva časa i 18 minuta, a slavio je iskusniji igrač.

U prvom setu videli smo samo dve brejk lopte za Iznera, koje je Sok bez većih problema neutralisao, dok su serveri preostale gemove rešavali poprilično rutinski.

Došlo se do taj-brejka, a Džon je bio taj koji ga je bolje otvorio. Poveo je sa 2:0, ali je Džek uspeo da uzvati i izjednači na 4:4. Nedugo zatim imao je i set loptu na servis rivala, ali je nije iskoristio, što je visoki Izner lako kaznio i mini-brejkom stigao do vođstva.

Početak drugog dela igre nagoveštavao je sličan scenario, ali je onda Izner svoju četvrtu šansu pretvorio u brejk i tada je delovalo da će bez većih problema sačuvati stečenu prednost za konačni trijumf.

Međutim, borbeni Sok se nije predavao, sačekao je svoju šansu u osmom gemu i izjednačio. Potom je odservirao za totalni preokret, a onda novim oduzetim servisom stigao do izjednačenja u setovima.

Naporan tempo u 'Gradu svetlosti' bio je vidljiv u Sokovoj igri na startu odlučujućeg seta, a Izner je to iskoristio i brzo poveo sa 3:0. Iako je Džek još jednom imao odgovor, smanjivši na 4:2, nije mogao do najvećeg uspeha u karijeri, pa će njegov zemljak u borbi za finale igrati ili protiv Novaka Đokovića ili Marina Čilića.

Izvor: b92

Komentari / 0

Ostavite komentar