Видео: Како је Пепе Имаз постао Новаков "гуру"?!

Ко је Шпанац у Ђоковићевом тиму који је подигао много "прашине" и да ли је видео из Марбеље крив што најбољи играч света последњих дана искључиво прича о избору свог стручног штаба на мастерсу у Паризу.

Тенис 05.11.2016 | 17:45
Видео: Како је Пепе Имаз постао Новаков "гуру"?!
Новак Ђоковић пажњу јавности пред наступ на мастерсу у Паризу није привукао само због чињенице да у последње време није у доброј форми и да би теоретски могао да изгуби прво место на АТП листи, већ и због другачијег начина припреме за мечеве, приоритетима у животу, али и промени у свом стручном штабу.

Места Маријана Вајде и Бориса Бекера у Ђоковићевом боксу заузео је Пепе Имаз, бивши тенисер, чија је појава изазвала много више пажње него Новакова игра.

Имаз је свима упао у очи на првом мечу против Жила Милера, када се појавио у мајици са великим плавим срцем и натписом "Љубав и мир".

Новинари су после победе, "избомбардовали" Ђоковића питањима о Имазу, а најбољи тенисер света оштро је негирао да је он његов гуру.

Школа тениса Хозеа Пепеа Имаза у Марбељи помаже играчима да развију своје тениске вештине и достигну највиши професионални ниво, али на другачији начин. Фокус је на менталном и емоцијалном аспекту испред физичке и тактичке припреме.

Како стоји у опису на његовом сајту циљ школе је помоћ играчима да стигну до највишег нивоа, али се "даје апсолутни приоритет добробиту особе и осећењима".

Чињеница је да су причу о Имазу, медитацији и Новаковом унутрашњем проналажењу снаге и мира покренули британски новинари, и то баш у тренутку када Енди Мареј игра у животној форми и налази се само на корак од Ђоковића на АТП листи, али је такође и истина да је и видео који је Имаз окачио на свој сајт свакако повод за писања о некаквим другачијим стварима и новим методама у припреми српског аса.

Наиме, на том видео снимку, који траје два сата и 10 минута, приказано је како изгледа једна "лекција" или један "час" у Имазовој школи. Снимак, који је направљен у јулу, приказује Имаза, Ђоковића, његовог брата Марка и Данијелу Хантухову током медитације, са још две особе у препуној сали.

Видео носи назив "Љубав и мир", што је и слоган школе, и на њему, осим Имаза, и Новак Ђоковић окупљенима прича о љубави, емоцијама, унутрашњем миру и задовољству.

Претходно, најбољи играч света заједно са осталима дуго времена затворених очију седи опуштен и потпуно миран слуша Имазову причу о љубави.



Да ли је тај снимак, заједно са појавом Имаза у Паризу, као најважнијег члана Новаковог тима, био довољан да га прогласе његовим гуруом?

Према ранијим наводима, Вајда и Бекер биће уз Новака у Лондону на завршном турниру сезоне. Њему и без тренера одлично иде у Паризу, где је изборио пласман у четвртфинале, а на питање да ли би играо боље да су Вајда и Бекер уз њега, Ђоковић је рекао да не жели да прича о томе и и додао да је "ово тренутно најбољи могући тим".

Евидентно је да су се неке ствари промениле, али док Ђоковић изгледа задовољно на терену, игра са радошћу и ужива у тенису, а то даје резултате, нема разлога сумњати у његове одлуке...

КО ЈЕ ПЕПЕ ИМАЗ?

Хозе Пепе Имаз има 42 године и рођен је у граду Логроњо на северу Шпаније. Био је професионални тенисер, али без значајнијих резултата. Једном је у каријери заузимао место међу 150 на АТП листи (146. позиција најбољи пласман), када је успео да се домогне друге рунде на Ролан Гаросу 1998. године. Има освојене само две титуле на челинџерима, и то у дублу. Имаз води тениски центар у Марбељи, у чијем опису стоји да не функционише по принципу већине академија у којима је примаран рад на физичкој и тактичкој спреми, већ да се у његовој школи "помаже играчима да поврате осећај љубави за тенис, али и још важније, за себе".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар