Video: Kako je Pepe Imaz postao Novakov "guru"?!

Ko je Španac u Đokovićevom timu koji je podigao mnogo "prašine" i da li je video iz Marbelje kriv što najbolji igrač sveta poslednjih dana isključivo priča o izboru svog stručnog štaba na mastersu u Parizu.

Tenis 05.11.2016 | 17:45
Video: Kako je Pepe Imaz postao Novakov "guru"?!
Novak Đoković pažnju javnosti pred nastup na mastersu u Parizu nije privukao samo zbog činjenice da u poslednje vreme nije u dobroj formi i da bi teoretski mogao da izgubi prvo mesto na ATP listi, već i zbog drugačijeg načina pripreme za mečeve, prioritetima u životu, ali i promeni u svom stručnom štabu.

Mesta Marijana Vajde i Borisa Bekera u Đokovićevom boksu zauzeo je Pepe Imaz, bivši teniser, čija je pojava izazvala mnogo više pažnje nego Novakova igra.

Imaz je svima upao u oči na prvom meču protiv Žila Milera, kada se pojavio u majici sa velikim plavim srcem i natpisom "Ljubav i mir".

Novinari su posle pobede, "izbombardovali" Đokovića pitanjima o Imazu, a najbolji teniser sveta oštro je negirao da je on njegov guru.

Škola tenisa Hozea Pepea Imaza u Marbelji pomaže igračima da razviju svoje teniske veštine i dostignu najviši profesionalni nivo, ali na drugačiji način. Fokus je na mentalnom i emocijalnom aspektu ispred fizičke i taktičke pripreme.

Kako stoji u opisu na njegovom sajtu cilj škole je pomoć igračima da stignu do najvišeg nivoa, ali se "daje apsolutni prioritet dobrobitu osobe i osećenjima".

Činjenica je da su priču o Imazu, meditaciji i Novakovom unutrašnjem pronalaženju snage i mira pokrenuli britanski novinari, i to baš u trenutku kada Endi Marej igra u životnoj formi i nalazi se samo na korak od Đokovića na ATP listi, ali je takođe i istina da je i video koji je Imaz okačio na svoj sajt svakako povod za pisanja o nekakvim drugačijim stvarima i novim metodama u pripremi srpskog asa.

Naime, na tom video snimku, koji traje dva sata i 10 minuta, prikazano je kako izgleda jedna "lekcija" ili jedan "čas" u Imazovoj školi. Snimak, koji je napravljen u julu, prikazuje Imaza, Đokovića, njegovog brata Marka i Danijelu Hantuhovu tokom meditacije, sa još dve osobe u prepunoj sali.

Video nosi naziv "Ljubav i mir", što je i slogan škole, i na njemu, osim Imaza, i Novak Đoković okupljenima priča o ljubavi, emocijama, unutrašnjem miru i zadovoljstvu.

Prethodno, najbolji igrač sveta zajedno sa ostalima dugo vremena zatvorenih očiju sedi opušten i potpuno miran sluša Imazovu priču o ljubavi.



Da li je taj snimak, zajedno sa pojavom Imaza u Parizu, kao najvažnijeg člana Novakovog tima, bio dovoljan da ga proglase njegovim guruom?

Prema ranijim navodima, Vajda i Beker biće uz Novaka u Londonu na završnom turniru sezone. Njemu i bez trenera odlično ide u Parizu, gde je izborio plasman u četvrtfinale, a na pitanje da li bi igrao bolje da su Vajda i Beker uz njega, Đoković je rekao da ne želi da priča o tome i i dodao da je "ovo trenutno najbolji mogući tim".

Evidentno je da su se neke stvari promenile, ali dok Đoković izgleda zadovoljno na terenu, igra sa radošću i uživa u tenisu, a to daje rezultate, nema razloga sumnjati u njegove odluke...

KO JE PEPE IMAZ?

Hoze Pepe Imaz ima 42 godine i rođen je u gradu Logronjo na severu Španije. Bio je profesionalni teniser, ali bez značajnijih rezultata. Jednom je u karijeri zauzimao mesto među 150 na ATP listi (146. pozicija najbolji plasman), kada je uspeo da se domogne druge runde na Rolan Garosu 1998. godine. Ima osvojene samo dve titule na čelindžerima, i to u dublu. Imaz vodi teniski centar u Marbelji, u čijem opisu stoji da ne funkcioniše po principu većine akademija u kojima je primaran rad na fizičkoj i taktičkoj spremi, već da se u njegovoj školi "pomaže igračima da povrate osećaj ljubavi za tenis, ali i još važnije, za sebe".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar