Лозница: Лопови "стопирали" радове

У ноћи између среде и четврка, лопови су украли велику пумпу за воду, грађевинску дизалицу и сав грађевински алат код будуће богомоље у Лозничком Пољу, о чему је одмах обавештена полиција, рекао нам је протојереј-стварофор Милан Алексић, старешина цркве у Лозници.

Србија 04.11.2016 | 17:00
Лозница: Лопови "стопирали" радове
Материјална штета је, како каже наш саговорник, велика, „али је најтеже што су због крађе алата, опреме и уређаја заустављени радови“.

Већ годинама храмови у лозничком крају су на удару лопова, који су успевали чак да скину и црквена звона и продају их као старо гвожђе.

"Имам утисак да није у питању класична крађа да нам се материјално науди, већ да се изрази бес што успешно уз помоћ верујућег народа, подижемо у исто време три храма на подручју града Лознице - у самом граду, у Воћњаку и у Лозничком Пољу“, каже прота Алексић.



Наш саговорник каже да је, по свој прилици, нека врста „увода“ у овај лоповски и обесни поход било писање анонимнох писама, пуних неистине на разне црквене адресе, „јер успех неки не могу да праштају“. Влада мишљење да, када би били установљени писци анонимних писама, да би се лако дошло до извршилаца, а посебно налогодаваца најновије тешке крађе.

"Пуних је тридесет година од како сам на служби у лозничкој цркви и заједно са дивним свештеничким колективом, уз благослов и помоћ владике Лаврентија, али и у доброј сарадњи са градом и државом, постижемо велике резултате, не само у градитељству, већ и у духовној мисији, па смо тако први по броју ученика веронауке, не само у нашој епрархији, већ у Српској православној цркви", истиче прота Милан Алексић.

"Стара црква је била на удару лопова двадесет пута за релативно кратко време. Очекујемо брзу и ефикасну истрагу, посебно што се тиче налогодаваца, којима је до вере стало као до лањског снега."

БН телевизија(В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар