Loznica: Lopovi "stopirali" radove

U noći između srede i četvrka, lopovi su ukrali veliku pumpu za vodu, građevinsku dizalicu i sav građevinski alat kod buduće bogomolje u Lozničkom Polju, o čemu je odmah obaveštena policija, rekao nam je protojerej-stvarofor Milan Aleksić, starešina crkve u Loznici.

Srbija 04.11.2016 | 17:00
Loznica: Lopovi "stopirali" radove
Materijalna šteta je, kako kaže naš sagovornik, velika, „ali je najteže što su zbog krađe alata, opreme i uređaja zaustavljeni radovi“.

Već godinama hramovi u lozničkom kraju su na udaru lopova, koji su uspevali čak da skinu i crkvena zvona i prodaju ih kao staro gvožđe.

"Imam utisak da nije u pitanju klasična krađa da nam se materijalno naudi, već da se izrazi bes što uspešno uz pomoć verujućeg naroda, podižemo u isto vreme tri hrama na području grada Loznice - u samom gradu, u Voćnjaku i u Lozničkom Polju“, kaže prota Aleksić.



Naš sagovornik kaže da je, po svoj prilici, neka vrsta „uvoda“ u ovaj lopovski i obesni pohod bilo pisanje anonimnoh pisama, punih neistine na razne crkvene adrese, „jer uspeh neki ne mogu da praštaju“. Vlada mišljenje da, kada bi bili ustanovljeni pisci anonimnih pisama, da bi se lako došlo do izvršilaca, a posebno nalogodavaca najnovije teške krađe.

"Punih je trideset godina od kako sam na službi u lozničkoj crkvi i zajedno sa divnim svešteničkim kolektivom, uz blagoslov i pomoć vladike Lavrentija, ali i u dobroj saradnji sa gradom i državom, postižemo velike rezultate, ne samo u graditeljstvu, već i u duhovnoj misiji, pa smo tako prvi po broju učenika veronauke, ne samo u našoj eprarhiji, već u Srpskoj pravoslavnoj crkvi", ističe prota Milan Aleksić.

"Stara crkva je bila na udaru lopova dvadeset puta za relativno kratko vreme. Očekujemo brzu i efikasnu istragu, posebno što se tiče nalogodavaca, kojima je do vere stalo kao do lanjskog snega."

BN televizija(V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar