Видео - ЕЛ: УНИКС са НБА плејмејкером на Звезду!

Руски УНИКС појачао се на позицији плејмејкера пред дуел са Црвеном звездом у шестом колу Евролиге.

Кошарка 05.11.2016 | 15:45
Видео - ЕЛ: УНИКС са НБА плејмејкером на Звезду!
Нови организатор игре руског тима је 26-годишњи Лоренцо Браун, 52. пик са драфта 2013. године.

Током каријере је играо за Вулвсе, Филаделфију, Детроит и Финикс, али је скупио свега 63 наступа у НБА лиги уз просек од 3,3 поена, 2,3 асистенције и 1,7 скокова.

Форму је углавном одржавао у развојној НБДЛ лиги где је био члан Далавера, Спрингфилда и Гранд Рапидса, те два пута наступао на Ол-стару.

Он је са универзитета Северна Каролина Стејт стигао у Минесоту 2013, али су га Тимбервулвси отпустили пред старт руки сезоне. Месец дана је играо у Развојној лиги док га није потписала Филаделфија.

Дебитовао је са пет минута за 58 секунди у последњој четвртини, али се током сезоне неколико пута враћао у НБДЛ. Отпуштен је на крају сезоне, у јулу 2014. је стигао у Европу, али је после само три месеца Венеција раскинула уговор јер није прошао медицинске прегледе.



У НБА се вратио у септембру исте године и потписао за Детроит Пистонсе који су га отпустили после месец дана. Опет се нашао у НБЛД где је стигао од Ол-стар тима, да би га у јануару 2015. вратила Минесота преко десетодневног уговора.

Одмах је добио шансу као стартер због повреда Моа Вилијамса и Зека Лавина, а на дебију је имао 9 асистенција и 6 скокова, уз само један поен против Кливленда. Повратком Рикија Рубија је скоро потпуно остао без минутаже, али је добио уговор до краја сезоне. Вулвсе је напустио у октобру, па је и прошлу сезону почео у Развојној лиги.

У јануару добија десетодневни уговор у Финиксу за који је просечно бележио 2,5 поена уз 1,4 асистенције на осам мечева. Опет је завршио у НБДЛ, где је поново стигао до Ол-стара, да би у марту после два десетодневна изборио уговор до краја сезоне у Детроиту.

Пред почетак текуће сезоне је отпуштен, па ће опет да се опроба у Европи. УНИКС има само једну победу у пет мечева у ЕЛ ове сезоне, а забележио ју је у уторак на гостовању код Фенербахчеа.

Руски тим 10. новембра дочекује Црвену звезду у шестом колу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар