Video - EL: UNIKS sa NBA plejmejkerom na Zvezdu!

Ruski UNIKS pojačao se na poziciji plejmejkera pred duel sa Crvenom zvezdom u šestom kolu Evrolige.

Košarka 05.11.2016 | 15:45
Video - EL: UNIKS sa NBA plejmejkerom na Zvezdu!
Novi organizator igre ruskog tima je 26-godišnji Lorenco Braun, 52. pik sa drafta 2013. godine.

Tokom karijere je igrao za Vulvse, Filadelfiju, Detroit i Finiks, ali je skupio svega 63 nastupa u NBA ligi uz prosek od 3,3 poena, 2,3 asistencije i 1,7 skokova.

Formu je uglavnom održavao u razvojnoj NBDL ligi gde je bio član Dalavera, Springfilda i Grand Rapidsa, te dva puta nastupao na Ol-staru.

On je sa univerziteta Severna Karolina Stejt stigao u Minesotu 2013, ali su ga Timbervulvsi otpustili pred start ruki sezone. Mesec dana je igrao u Razvojnoj ligi dok ga nije potpisala Filadelfija.

Debitovao je sa pet minuta za 58 sekundi u poslednjoj četvrtini, ali se tokom sezone nekoliko puta vraćao u NBDL. Otpušten je na kraju sezone, u julu 2014. je stigao u Evropu, ali je posle samo tri meseca Venecija raskinula ugovor jer nije prošao medicinske preglede.



U NBA se vratio u septembru iste godine i potpisao za Detroit Pistonse koji su ga otpustili posle mesec dana. Opet se našao u NBLD gde je stigao od Ol-star tima, da bi ga u januaru 2015. vratila Minesota preko desetodnevnog ugovora.

Odmah je dobio šansu kao starter zbog povreda Moa Vilijamsa i Zeka Lavina, a na debiju je imao 9 asistencija i 6 skokova, uz samo jedan poen protiv Klivlenda. Povratkom Rikija Rubija je skoro potpuno ostao bez minutaže, ali je dobio ugovor do kraja sezone. Vulvse je napustio u oktobru, pa je i prošlu sezonu počeo u Razvojnoj ligi.

U januaru dobija desetodnevni ugovor u Finiksu za koji je prosečno beležio 2,5 poena uz 1,4 asistencije na osam mečeva. Opet je završio u NBDL, gde je ponovo stigao do Ol-stara, da bi u martu posle dva desetodnevna izborio ugovor do kraja sezone u Detroitu.

Pred početak tekuće sezone je otpušten, pa će opet da se oproba u Evropi. UNIKS ima samo jednu pobedu u pet mečeva u EL ove sezone, a zabeležio ju je u utorak na gostovanju kod Fenerbahčea.

Ruski tim 10. novembra dočekuje Crvenu zvezdu u šestom kolu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar