На добошу имовина бијељинске шећеране

Стечајни управник Лазо Ђурђевић заказао је за 14. децембар лицитацију за продају 23,7 милиона марака вриједне имовине Фабрике шећера Бијељина.

Република Српска 04.11.2016 | 22:56
На добошу имовина бијељинске шећеране
На лицитацији ће бити понуђени пословни и помоћни објекти и земљиште, те покретна имовина као што су опрема, резервни дијелови, алат, залихе сировина, готови производи и друго.

„Имовина се продаје у комплету, као цјелина, са правима која ова фабрика има у моменту продаје. Укупна почетна цијена имовине износи 23,7 милиона КМ“, наведено је у јавном позиву за продају имовине који је данас објављен.

Истакнуто је и да је сва непокретна имовина „Шећеране“ под хипотеком која је уписана у корист Министасртва финансија РС и Пореске управе РС.

Скупштина повјерилаца „Шећеране“ донијела је на сједници одржаној крајем септембра одлуку о продаји имовине путем лицитације, с обзриом на то да нико од потенцијалних стратешких партнера, који су се спомињали у протеклом периоду, није доставио понуду за куповину фабрике и оживљавање производње.

У јавности су се до сада као потенцијални партнери за оживљавање „Шећеране“ спомињале фирме из Пољске, Турске, Аустрије, али до данас нико није доставио конкретну понуду.

Стечајни управник „Шећеране“ Лазо Ђурђевић каже за ЦАПИТАЛ да се за ову фабрику и даље интересује неколико купаца, али да још увијек никакав конкретан потез нису повукли.

„Ја сам у складу са одлуком Скупштине повјерилаца расписао позив за продају имовине“, рекао је Ђурђевић, не желећи да прецизира који су га потенцијални купци контактирали.

Укупна призната потраживања повјерилаца од „Шећеране“ износе 16,4 милиона КМ, док процијењена имовина износи око 24 милиона КМ.

Извор: ЦАПИТАЛ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дада

04.11.2016 12:32

Кољу вола због киле меса...

ОДГОВОРИТЕ
Name

истин

04.11.2016 13:12

Све ће продати јер требају ови државни паразити живјети. Народ је то тражио. што је тражио то је и добио. Сада народе мој задржите и даље главу у пијеску, само не знам како ће Вам стомак издржати.

Name

yугословен

04.11.2016 12:39

ЈА САМ СЕЦЕРАС ХОЦЕ ЛИ КО КУПИТИ МОЈУ КРВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

04.11.2016 13:31

Нема мјеста за шећерану у Брчком и Бијељини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реплаy

04.11.2016 14:05

Пикси....! Има само треба влада то јест дрзава да то купи и да покрене производњу једно дјетри године док се не стабилизује производња и онда продати и нек је купи капиталиста ;-))

Name

Директ

04.11.2016 16:55

Нека повериоци уђу у власничку структуру Шећеране фирме за износ колико им је Шећерана дужна и иста може да раде још сутра. Касније нека понуде дионице на берзу или неком страном инвеститору јер са дугом, а нарочито не са толиким дугом неће нико да купи Шећерану која уз то изискује и додатна улагања с обзиром да машине исте већ годинама нису у погону. Свако даљње чекање у нади да ће неко са дугом преузети Шећерану може довести исту у још гори положај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозана

05.11.2016 07:48

Све је истина. Не само да корумпирао политичаре него порезнике, тузилаштва, судства и полицију.

ОДГОВОРИТЕ