Na dobošu imovina bijeljinske šećerane

Stečajni upravnik Lazo Đurđević zakazao je za 14. decembar licitaciju za prodaju 23,7 miliona maraka vrijedne imovine Fabrike šećera Bijeljina.

Republika Srpska 04.11.2016 | 22:56
Na dobošu imovina bijeljinske šećerane
Na licitaciji će biti ponuđeni poslovni i pomoćni objekti i zemljište, te pokretna imovina kao što su oprema, rezervni dijelovi, alat, zalihe sirovina, gotovi proizvodi i drugo.

„Imovina se prodaje u kompletu, kao cjelina, sa pravima koja ova fabrika ima u momentu prodaje. Ukupna početna cijena imovine iznosi 23,7 miliona KM“, navedeno je u javnom pozivu za prodaju imovine koji je danas objavljen.

Istaknuto je i da je sva nepokretna imovina „Šećerane“ pod hipotekom koja je upisana u korist Ministasrtva finansija RS i Poreske uprave RS.

Skupština povjerilaca „Šećerane“ donijela je na sjednici održanoj krajem septembra odluku o prodaji imovine putem licitacije, s obzriom na to da niko od potencijalnih strateških partnera, koji su se spominjali u proteklom periodu, nije dostavio ponudu za kupovinu fabrike i oživljavanje proizvodnje.

U javnosti su se do sada kao potencijalni partneri za oživljavanje „Šećerane“ spominjale firme iz Poljske, Turske, Austrije, ali do danas niko nije dostavio konkretnu ponudu.

Stečajni upravnik „Šećerane“ Lazo Đurđević kaže za CAPITAL da se za ovu fabriku i dalje interesuje nekoliko kupaca, ali da još uvijek nikakav konkretan potez nisu povukli.

„Ja sam u skladu sa odlukom Skupštine povjerilaca raspisao poziv za prodaju imovine“, rekao je Đurđević, ne želeći da precizira koji su ga potencijalni kupci kontaktirali.

Ukupna priznata potraživanja povjerilaca od „Šećerane“ iznose 16,4 miliona KM, dok procijenjena imovina iznosi oko 24 miliona KM.

Izvor: CAPITAL

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dada

04.11.2016 12:32

Kolju vola zbog kile mesa...

ODGOVORITE
Name

istin

04.11.2016 13:12

Sve će prodati jer trebaju ovi državni paraziti živjeti. Narod je to tražio. što je tražio to je i dobio. Sada narode moj zadržite i dalje glavu u pijesku, samo ne znam kako će Vam stomak izdržati.

Name

yugosloven

04.11.2016 12:39

JA SAM SECERAS HOCE LI KO KUPITI MOJU KRV

ODGOVORITE
Name

Piksi

04.11.2016 13:31

Nema mjesta za šećeranu u Brčkom i Bijeljini?

ODGOVORITE
Name

Replay

04.11.2016 14:05

Piksi....! Ima samo treba vlada to jest drzava da to kupi i da pokrene proizvodnju jedno djetri godine dok se ne stabilizuje proizvodnja i onda prodati i nek je kupi kapitalista ;-))

Name

Direkt

04.11.2016 16:55

Neka poverioci uđu u vlasničku strukturu Šećerane firme za iznos koliko im je Šećerana dužna i ista može da rade još sutra. Kasnije neka ponude dionice na berzu ili nekom stranom investitoru jer sa dugom, a naročito ne sa tolikim dugom neće niko da kupi Šećeranu koja uz to iziskuje i dodatna ulaganja s obzirom da mašine iste već godinama nisu u pogonu. Svako daljnje čekanje u nadi da će neko sa dugom preuzeti Šećeranu može dovesti istu u još gori položaj.

ODGOVORITE
Name

Bozana

05.11.2016 07:48

Sve je istina. Ne samo da korumpirao političare nego poreznike, tuzilaštva, sudstva i policiju.

ODGOVORITE