Сјећања - видео: Партизанова ноћ и срећа као савезник Реал Мадрида!

На данашњи дан, 4. новембра 2003. године, Партизан је у Лиги шампиона угостио чувене "галактикосе" и надигравао се са прескупим Реалом до последњег минута.

Фудбал 04.11.2016 | 22:30
Сјећања - видео: Партизанова ноћ и срећа као савезник Реал Мадрида!
Партизан је први и за сада једини клуб из Србије који је играо Лигу шампиона.

Црно-бели су од распада СФРЈ у два наврата били део најуже европске елите. Први пут су успели да се домогну елитног такмичења под Лотаром Матеусом у сезони 2003/2004, а други пут седам година касније, када је за управљачем "парног ваљка" седео Александар Станојевић.

Као дебитанту у најјачем такмичењу Матеусу и црно-белом друштву нису даване велике шансе. С обзиром на то да је Партизан био у групи са Реал Мадридом, Портом и Марсејом, очекивао се потпуни дебакл.

Али...

Партизан је достојанствено, са пуно жара и мотива представљао српски фудбал и није се обрукао.



Спој младости и искуства шампиона Србије и Црне Горе био је на корак да у Београду сруши и Порто (те сезоне предвођен Жозеом Мурињом освојио Лигу шампиона), и Марсеј са Дидијеом Дрогбом (финалистом Лиге Европе), али некако и дан данас остаје жал што у Хумској нису пали чувени "галактикоси" Реал Мадрида (0:0).

Та утакмица одиграна је на данашњи дан пре 13 година!

Зицер и промашај Саше Илића пред крај меча, када је испред себе имао само празан гол и даље је у сећању многих навијача Партизана. Да је Љубинко Друловић као много пута пре и после имао жељу да асистира, а не да сам заврши акцију ударцем поред гола, или да су пројектили Ивице Илиева и Николе Малбаше, као и пријем Алберта Нађа били прецизнији и мало бољи, Партизан би те прохладне новембарске вечери срушио најскупљи тим Европе и свакако, по именима сигурно, најбољи тим који је играо на нашим теренима, а вероватно и светским.

Довољно је рећи: Икер Касиљас, Роберто Карлос, Дејвид Бекам, Луис Фиго, Раул, Роналдо, Зинедин Зидан...

Имао је и "краљевски клуба" одличних прилика, међутим сјајно вече црно-белих употпунио непрелазни Ђорђе Пантић.

ПАРТИЗАН: Пантић, Савић, Малбаша (од 19. минута Рзаса), Вест, Бајић, Дуљај, Нађ (од 65. минута Друловић), Илић, Ђорђевић, Илиев, Делибашић (од 46. минута Стојаноски).

РЕАЛ: Касиљас, Салгадо, Роберто Карлос (од 11. минута Гути), Елгера, Павон, Бекам, Зидан, Фиго, Раул Браво, Роналдо, Раул.

Рекли су после утакмице...

Лотар Матеус, тренер Партизана:

"Тужно је да се не искористе онакве шансе какве је имао Саша Илић. Фалили су нам голови, могли смо да извучемо много више. Нисам задовољан резултатом. Пруступ је био добар, атмосфера одлична и била би права штета да следеће године не играмо у Лиги шампиона".

Илица Илиев:

"Могао бих да будем задовољан, међутим нисам. Могли смо да победимо, имали смо фантастичне шансе. Играли смо фантастично, само су фалили голови".

Карлос Кеирош је рекао за Партизанове навијаче да су били сјајни, а утакмица добра:

"Обе екипе су ишле на победу, али је Реал имао више шанси. На крају, нисмо победили, али смо испунили циљ и пласирали се у наредну рунду. Посао, међутим, није готов јер желимо да будемо први у групи".

Дејвид Бекам:

"Утакмица је била добра, а терен је отежавао посао играчима".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар