Sjećanja - video: Partizanova noć i sreća kao saveznik Real Madrida!

Na današnji dan, 4. novembra 2003. godine, Partizan je u Ligi šampiona ugostio čuvene "galaktikose" i nadigravao se sa preskupim Realom do poslednjeg minuta.

Fudbal 04.11.2016 | 22:30
Sjećanja - video: Partizanova noć i sreća kao saveznik Real Madrida!
Partizan je prvi i za sada jedini klub iz Srbije koji je igrao Ligu šampiona.

Crno-beli su od raspada SFRJ u dva navrata bili deo najuže evropske elite. Prvi put su uspeli da se domognu elitnog takmičenja pod Lotarom Mateusom u sezoni 2003/2004, a drugi put sedam godina kasnije, kada je za upravljačem "parnog valjka" sedeo Aleksandar Stanojević.

Kao debitantu u najjačem takmičenju Mateusu i crno-belom društvu nisu davane velike šanse. S obzirom na to da je Partizan bio u grupi sa Real Madridom, Portom i Marsejom, očekivao se potpuni debakl.

Ali...

Partizan je dostojanstveno, sa puno žara i motiva predstavljao srpski fudbal i nije se obrukao.



Spoj mladosti i iskustva šampiona Srbije i Crne Gore bio je na korak da u Beogradu sruši i Porto (te sezone predvođen Žozeom Murinjom osvojio Ligu šampiona), i Marsej sa Didijeom Drogbom (finalistom Lige Evrope), ali nekako i dan danas ostaje žal što u Humskoj nisu pali čuveni "galaktikosi" Real Madrida (0:0).

Ta utakmica odigrana je na današnji dan pre 13 godina!

Zicer i promašaj Saše Ilića pred kraj meča, kada je ispred sebe imao samo prazan gol i dalje je u sećanju mnogih navijača Partizana. Da je Ljubinko Drulović kao mnogo puta pre i posle imao želju da asistira, a ne da sam završi akciju udarcem pored gola, ili da su projektili Ivice Ilieva i Nikole Malbaše, kao i prijem Alberta Nađa bili precizniji i malo bolji, Partizan bi te prohladne novembarske večeri srušio najskuplji tim Evrope i svakako, po imenima sigurno, najbolji tim koji je igrao na našim terenima, a verovatno i svetskim.

Dovoljno je reći: Iker Kasiljas, Roberto Karlos, Dejvid Bekam, Luis Figo, Raul, Ronaldo, Zinedin Zidan...

Imao je i "kraljevski kluba" odličnih prilika, međutim sjajno veče crno-belih upotpunio neprelazni Đorđe Pantić.

PARTIZAN: Pantić, Savić, Malbaša (od 19. minuta Rzasa), Vest, Bajić, Duljaj, Nađ (od 65. minuta Drulović), Ilić, Đorđević, Iliev, Delibašić (od 46. minuta Stojanoski).

REAL: Kasiljas, Salgado, Roberto Karlos (od 11. minuta Guti), Elgera, Pavon, Bekam, Zidan, Figo, Raul Bravo, Ronaldo, Raul.

Rekli su posle utakmice...

Lotar Mateus, trener Partizana:

"Tužno je da se ne iskoriste onakve šanse kakve je imao Saša Ilić. Falili su nam golovi, mogli smo da izvučemo mnogo više. Nisam zadovoljan rezultatom. Prustup je bio dobar, atmosfera odlična i bila bi prava šteta da sledeće godine ne igramo u Ligi šampiona".

Ilica Iliev:

"Mogao bih da budem zadovoljan, međutim nisam. Mogli smo da pobedimo, imali smo fantastične šanse. Igrali smo fantastično, samo su falili golovi".

Karlos Keiroš je rekao za Partizanove navijače da su bili sjajni, a utakmica dobra:

"Obe ekipe su išle na pobedu, ali je Real imao više šansi. Na kraju, nismo pobedili, ali smo ispunili cilj i plasirali se u narednu rundu. Posao, međutim, nije gotov jer želimo da budemo prvi u grupi".

Dejvid Bekam:

"Utakmica je bila dobra, a teren je otežavao posao igračima".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar