Заспао и камионом ушао у кућу

Омер Љубијанкић (46) из Цазина повријеђен је када је управљајући камионом "мерцедес" слетио с пута и ударио у напуштену кућу у мјесту Мајдан код Мркоњић Града.

Република Српска 04.11.2016 | 11:25
Заспао и камионом ушао у кућу
Несрећа се догодила у сриједу, а сумња се да је возач заспао за воланом.

Како су рекли у Центру јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале, повријеђеном је љекарска помоћ указана у Дому здравља Мркоњић Град.

"Шта је узрок ове саобраћајне несреће, биће познато након истраге" казали су у бањалучкој полицији.

Какве повреде у овој саобраћајки је задобио Љубијанкић, у полицији нису прецизирали. 

Према ријечима очевидаца, призор који их је затекао ујутро у Мајдану био је застрашујући.

"Камион је пробио зид и буквално улетио у доњи дио куће. Не знам са каквим повредама је прошао возач, али по изгледу возила и куће, добро је што је преживио. Чуо сам да су га из кабине извлачили ватрогасци и полиција" казао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име.

Додао је да је камион слетио на равном дијелу пута који нема бранике, тако да је кућа која је ту саграђена прије скоро стотину година била једина препрека да камион не продужи даље у насеље.

Тежа саобраћајна несрећа догодила се и јуче ујутро у мјесту Рекавице надомак Бањалуке. До саобраћајке је дошло када је "голф 4" из неутврђених разлога слетио с пута и преврнуо се више пута, након чега се зауставио у шипражју код Врбаса.

Како сазнајемо, у овој несрећи повријеђени су Милан Врбљанац (28) и Анђела Анђелић (21) из Мркоњић Града.

Како су рекли у Универзитетском клиничком центру РС, наводећи иницијале, Врбљанац је у болницу довезен без свијести.

"Пацијент је задобио тешке повреде главе и грудног коша. Његово здравствено стање тренутно је критично и све даље прогнозе су крајње неизвјесне" казали су у бањалучкој болници.

Додали су да је пацијенткиња А. А. задобила повреде ока и њено здравствено стање је стабилно.

Како је дошло до ове саобраћајне несреће, биће познато након полицијске истраге.

Возила са 2,2 промила

Жена возач Р. В. из Бијељине ухапшена је у том граду након што је управљајући пијана "фијатом" учествовала у судару три возила у Бијељини. На срећу, није било повријеђених, али је на возилима причињена мања материјална штета. Несрећа се догодила у сриједу у 20.20 часова у Комитској улици. Алкотестирањем код Р. В. је утврђено присуство 2,2 промила алкохола у крви.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар