Zaspao i kamionom ušao u kuću

Omer Ljubijankić (46) iz Cazina povrijeđen je kada je upravljajući kamionom "mercedes" sletio s puta i udario u napuštenu kuću u mjestu Majdan kod Mrkonjić Grada.

Republika Srpska 04.11.2016 | 11:25
Zaspao i kamionom ušao u kuću
Nesreća se dogodila u srijedu, a sumnja se da je vozač zaspao za volanom.

Kako su rekli u Centru javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Mrkonjić Grad.

"Šta je uzrok ove saobraćajne nesreće, biće poznato nakon istrage" kazali su u banjalučkoj policiji.

Kakve povrede u ovoj saobraćajki je zadobio Ljubijankić, u policiji nisu precizirali. 

Prema riječima očevidaca, prizor koji ih je zatekao ujutro u Majdanu bio je zastrašujući.

"Kamion je probio zid i bukvalno uletio u donji dio kuće. Ne znam sa kakvim povredama je prošao vozač, ali po izgledu vozila i kuće, dobro je što je preživio. Čuo sam da su ga iz kabine izvlačili vatrogasci i policija" kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime.

Dodao je da je kamion sletio na ravnom dijelu puta koji nema branike, tako da je kuća koja je tu sagrađena prije skoro stotinu godina bila jedina prepreka da kamion ne produži dalje u naselje.

Teža saobraćajna nesreća dogodila se i juče ujutro u mjestu Rekavice nadomak Banjaluke. Do saobraćajke je došlo kada je "golf 4" iz neutvrđenih razloga sletio s puta i prevrnuo se više puta, nakon čega se zaustavio u šipražju kod Vrbasa.

Kako saznajemo, u ovoj nesreći povrijeđeni su Milan Vrbljanac (28) i Anđela Anđelić (21) iz Mrkonjić Grada.

Kako su rekli u Univerzitetskom kliničkom centru RS, navodeći inicijale, Vrbljanac je u bolnicu dovezen bez svijesti.

"Pacijent je zadobio teške povrede glave i grudnog koša. Njegovo zdravstveno stanje trenutno je kritično i sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne" kazali su u banjalučkoj bolnici.

Dodali su da je pacijentkinja A. A. zadobila povrede oka i njeno zdravstveno stanje je stabilno.

Kako je došlo do ove saobraćajne nesreće, biće poznato nakon policijske istrage.

Vozila sa 2,2 promila

Žena vozač R. V. iz Bijeljine uhapšena je u tom gradu nakon što je upravljajući pijana "fijatom" učestvovala u sudaru tri vozila u Bijeljini. Na sreću, nije bilo povrijeđenih, ali je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta. Nesreća se dogodila u srijedu u 20.20 časova u Komitskoj ulici. Alkotestiranjem kod R. V. je utvrđeno prisustvo 2,2 promila alkohola u krvi.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 0

Ostavite komentar