Милијарда за дуг, 950 милиона за трошење

Савјет министара БиХ усвојио је јуче нацрт закона о буџету институција и међународних обавеза БиХ за идућу годину, у којем је за финансирање институција, као и посљедњих неколико година, предвиђено 950 милиона, а за сервисирање спољног дуга милијарду марака.

Босна и Херцеговина 04.11.2016 | 10:28
Милијарда за дуг, 950 милиона за трошење
Нацрт ће бити прослијеђен Предсједништву БиХ, а након тога Парламенту БиХ.

"Савјет министара је испоштовао буџетски календар. Захтјеви су били скоро 200 милиона КМ изнад утврђеног глобалног оквира. Аргументима је одговорено на примједбе и захтјеве и уз уважавање ситних технички исправки усвојен је нацрт буџета. Склопљен је буџет који омогућава да временом буде ријешен и проблем са закупом простора за институције" рекао је Беванда.

Министри су одобрили вишегодишњи пројекат санације и надоградње објекта "Зрак" у Сарајеву за смјештај Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ. Зелено свјетло дато је и за куповину објекта за потребе смјештаја институција БиХ у Сарајеву. Ријеч је о згради Унион банке Сарајево, површине 7.617 метара квадратних, чија је цијена 22,34 милиона.

Око 9,5 милиона КМ раније обезбијеђених у буџету биће уплаћено у овој, а преостали износ сукцесивно у идуће четири године. Подржана је и куповина објеката за смјештај институција у Мостару и Источном Сарајеву.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лако је тако

04.11.2016 09:30

Како је лако трошити оно што ниси зарадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

04.11.2016 11:40

И коњ ради и заради али ниста не троси и услови зивота су му лоси.