Milijarda za dug, 950 miliona za trošenje

Savjet ministara BiH usvojio je juče nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za iduću godinu, u kojem je za finansiranje institucija, kao i posljednjih nekoliko godina, predviđeno 950 miliona, a za servisiranje spoljnog duga milijardu maraka.

Bosna i Hercegovina 04.11.2016 | 10:28
Milijarda za dug, 950 miliona za trošenje
Nacrt će biti proslijeđen Predsjedništvu BiH, a nakon toga Parlamentu BiH.

"Savjet ministara je ispoštovao budžetski kalendar. Zahtjevi su bili skoro 200 miliona KM iznad utvrđenog globalnog okvira. Argumentima je odgovoreno na primjedbe i zahtjeve i uz uvažavanje sitnih tehnički ispravki usvojen je nacrt budžeta. Sklopljen je budžet koji omogućava da vremenom bude riješen i problem sa zakupom prostora za institucije" rekao je Bevanda.

Ministri su odobrili višegodišnji projekat sanacije i nadogradnje objekta "Zrak" u Sarajevu za smještaj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Zeleno svjetlo dato je i za kupovinu objekta za potrebe smještaja institucija BiH u Sarajevu. Riječ je o zgradi Union banke Sarajevo, površine 7.617 metara kvadratnih, čija je cijena 22,34 miliona.

Oko 9,5 miliona KM ranije obezbijeđenih u budžetu biće uplaćeno u ovoj, a preostali iznos sukcesivno u iduće četiri godine. Podržana je i kupovina objekata za smještaj institucija u Mostaru i Istočnom Sarajevu.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Lako je tako

04.11.2016 09:30

Kako je lako trošiti ono što nisi zaradio.

ODGOVORITE
Name

Pa

04.11.2016 11:40

I konj radi i zaradi ali nista ne trosi i uslovi zivota su mu losi.