СП - Дешанов списак: Марсијал на хлађењу и чудна опсесија Набилом Фекиром!

Прекобројни и Лаказет, Лапорт, Мангала...

Фудбал 04.11.2016 | 09:00
СП - Дешанов списак: Марсијал на хлађењу и чудна опсесија Набилом Фекиром!
Дидије Дешан се нада да има добитну комбинацију за пријатељски сусрет са Обалом Слоноваче и много важнији окршај са Шведском у квалификацијама за Светско првенство. Ако се испостави да је погрешио, француска јавност ће га засути дрвљем и камењем, јер селектор Триколора на списак није усврстио неколицину играча који су прирасли навијачима за срце.

Међутим, није то урадио без основа. Антони Марсијал, ма колики потенцијал био, једноставно није исти играч из прошле сезоне, а како је изгубио место у тиму Манчестер јунајтеда, могао је и да наслути да га неће бити ни у репрезентацији. Кингсли Коман се спасао пошто је добио предност у односу на Александра Лаказета, иако ни њему не цветају руже у Бајерну.

Још два релативно упитна избора кад су штопери у питању: Адил Рами је изабран испред Емерика Лапорта и Елијакима Мангале, али тешко да би и у том случају неко смео да се закуне да је Дешан повукао погрешан потез, иако се очекивало да ће улога трећег централног бека - Лоран Кошћелни и Рафаел Варан су закуцани у тиму - припасти дефанзивцу Атлетика из Билбаа.

На десном беку повреде Бакарија Сање и мала минутажа Кристофа Жалеа ослободиле су простор за Ђибрила Сидибеа и Себастијена Коршија, Левин Курзава и Лукас Дињ су били сигурни на левој страни, у вези није било дилеме кад су Пол Погба, Блез Матуиди, Н’Голо Канте, Муса Сиоко и Димитри Паје у питању, док је Адријен Рабио претекао Јоана Кабаја за то последње место.

Кад је напад у питању Кевин Гамеиро, Антоан Гризман и Оливије Жиру без дилеме, Усмана Дембелеа било је немогуће превидети после неколико блиставих партија у Дортмунду, Кингсли Коман се као што рекосмо провукао, док је Дешан наставио да гура и Набила Фекира, иако он не блиста у Лиону. Штавише, одиграо је 12 утакмица за Олимпик, а постигао два гола и то на само једној утакмици - против Монпељеа.

Међутим, Фекир је на списку, Марсијал није, а није ни Андре Пјер Жињак.

Голмани: Уго Лорис (Тотенхем), Стив Манданда (Кристал Палас), Алфонс Ареола (Пари Сен Жермен);

Одбрамбени фудбалери: Лоран Кошћелни (Арсенал), Себастиен Коршија (Лил), Лукас Дињ(Барселона), Левин Курзава (Пари Сен Жермен), Адил Рами (Севиља), Ђибрил Сидибе (Монако),

Везисти: Пол Погба (Манчестер јунајтед), Блез Матуиди (Пари Сен Жермен), Н’Голо Канте(Челси), Муса Сиоко (Тотенхем), Димитри Паје (Вест Хем), Адријен Рабио (Пари Сен Жермен);

Нападачи:  Кингсли Коман (Бајерн Минхен), Усман Дембеле (Борусија Дортмунд),  НабилФекир (Олимпик Лион), Кевин Гамеиро (Атлетико Мадрид), Антоан Гризман (Атлетико Мадрид), Оливије Жиру (Арсенал).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар