SP - Dešanov spisak: Marsijal na hlađenju i čudna opsesija Nabilom Fekirom!

Prekobrojni i Lakazet, Laport, Mangala...

Fudbal 04.11.2016 | 09:00
SP - Dešanov spisak: Marsijal na hlađenju i čudna opsesija Nabilom Fekirom!
Didije Dešan se nada da ima dobitnu kombinaciju za prijateljski susret sa Obalom Slonovače i mnogo važniji okršaj sa Švedskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ako se ispostavi da je pogrešio, francuska javnost će ga zasuti drvljem i kamenjem, jer selektor Trikolora na spisak nije usvrstio nekolicinu igrača koji su prirasli navijačima za srce.

Međutim, nije to uradio bez osnova. Antoni Marsijal, ma koliki potencijal bio, jednostavno nije isti igrač iz prošle sezone, a kako je izgubio mesto u timu Mančester junajteda, mogao je i da nasluti da ga neće biti ni u reprezentaciji. Kingsli Koman se spasao pošto je dobio prednost u odnosu na Aleksandra Lakazeta, iako ni njemu ne cvetaju ruže u Bajernu.

Još dva relativno upitna izbora kad su štoperi u pitanju: Adil Rami je izabran ispred Emerika Laporta i Elijakima Mangale, ali teško da bi i u tom slučaju neko smeo da se zakune da je Dešan povukao pogrešan potez, iako se očekivalo da će uloga trećeg centralnog beka - Loran Košćelni i Rafael Varan su zakucani u timu - pripasti defanzivcu Atletika iz Bilbaa.

Na desnom beku povrede Bakarija Sanje i mala minutaža Kristofa Žalea oslobodile su prostor za Đibrila Sidibea i Sebastijena Koršija, Levin Kurzava i Lukas Dinj su bili sigurni na levoj strani, u vezi nije bilo dileme kad su Pol Pogba, Blez Matuidi, N’Golo Kante, Musa Sioko i Dimitri Paje u pitanju, dok je Adrijen Rabio pretekao Joana Kabaja za to poslednje mesto.

Kad je napad u pitanju Kevin Gameiro, Antoan Grizman i Olivije Žiru bez dileme, Usmana Dembelea bilo je nemoguće prevideti posle nekoliko blistavih partija u Dortmundu, Kingsli Koman se kao što rekosmo provukao, dok je Dešan nastavio da gura i Nabila Fekira, iako on ne blista u Lionu. Štaviše, odigrao je 12 utakmica za Olimpik, a postigao dva gola i to na samo jednoj utakmici - protiv Monpeljea.

Međutim, Fekir je na spisku, Marsijal nije, a nije ni Andre Pjer Žinjak.

Golmani: Ugo Loris (Totenhem), Stiv Mandanda (Kristal Palas), Alfons Areola (Pari Sen Žermen);

Odbrambeni fudbaleri: Loran Košćelni (Arsenal), Sebastien Koršija (Lil), Lukas Dinj(Barselona), Levin Kurzava (Pari Sen Žermen), Adil Rami (Sevilja), Đibril Sidibe (Monako),

Vezisti: Pol Pogba (Mančester junajted), Blez Matuidi (Pari Sen Žermen), N’Golo Kante(Čelsi), Musa Sioko (Totenhem), Dimitri Paje (Vest Hem), Adrijen Rabio (Pari Sen Žermen);

Napadači:  Kingsli Koman (Bajern Minhen), Usman Dembele (Borusija Dortmund),  NabilFekir (Olimpik Lion), Kevin Gameiro (Atletiko Madrid), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Olivije Žiru (Arsenal).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar