Еуробаскет 2017. - "Орловима" би пријао Клуж!

Три од четири домаћина Еуробаскета 2017. одредила су своје "партнерске земље".

Кошарка 06.11.2016 | 21:15
Еуробаскет 2017. - "Орловима" би пријао Клуж!
Осим што је било прво које је одржано у више земаља, Европско првенство у кошарци 2015. године било је јединствено и по томе што су домаћини имали право да одреде једну "партнерску земљу", која ће се из спортских, комерцијалних или било којих других разлога такмичити са њима у групи.

Французи су се определили за Финску, Немци за Турску, Хрвати за Словенију, а Летонци за Естонију и за те репрезентације се пре жреба знало да ће бити у истим групама.

Еуробаскет 2017. такође ће бити одржан у четири земље и до сада су све осим Турске саопштиле које земље ће им бити "специјални" гости.

Финци раширених руку дочекују Исланђане у Хелсинкију, Израелци ће у Тел Авиву угостити Литванце, док су Румуни у четвртак саопштили да ће им партнер бити суседна Мађарска.

Мечеви те групе играће се у Клужу, граду у северозападној Румунији, који би и за репрезентацију Србије вероватно био пун погодак. Како због близине нашој земљи, тако и због два противника која тешко могу да угрозе "орлове" Александра Ђорђевића.

Као и на претходном ЕП, прва фаза састојаће се из четири групе од по шест учесника, а по четири првопласиране наставиће такмичење у "нокаут" мечевима, почев од осмине финала.

Жреб ће бити одржан 22. новембра у Турској, која ће осим једне групе (Истанбул - "Абди Ипекчи") бити домаћин и завршнице такмичења, у истанбулској арени "Синан Ердем".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар