Eurobasket 2017. - "Orlovima" bi prijao Kluž!

Tri od četiri domaćina Eurobasketa 2017. odredila su svoje "partnerske zemlje".

Košarka 06.11.2016 | 21:15
Eurobasket 2017. - "Orlovima" bi prijao Kluž!
Osim što je bilo prvo koje je održano u više zemalja, Evropsko prvenstvo u košarci 2015. godine bilo je jedinstveno i po tome što su domaćini imali pravo da odrede jednu "partnersku zemlju", koja će se iz sportskih, komercijalnih ili bilo kojih drugih razloga takmičiti sa njima u grupi.

Francuzi su se opredelili za Finsku, Nemci za Tursku, Hrvati za Sloveniju, a Letonci za Estoniju i za te reprezentacije se pre žreba znalo da će biti u istim grupama.

Eurobasket 2017. takođe će biti održan u četiri zemlje i do sada su sve osim Turske saopštile koje zemlje će im biti "specijalni" gosti.

Finci raširenih ruku dočekuju Islanđane u Helsinkiju, Izraelci će u Tel Avivu ugostiti Litvance, dok su Rumuni u četvrtak saopštili da će im partner biti susedna Mađarska.

Mečevi te grupe igraće se u Klužu, gradu u severozapadnoj Rumuniji, koji bi i za reprezentaciju Srbije verovatno bio pun pogodak. Kako zbog blizine našoj zemlji, tako i zbog dva protivnika koja teško mogu da ugroze "orlove" Aleksandra Đorđevića.

Kao i na prethodnom EP, prva faza sastojaće se iz četiri grupe od po šest učesnika, a po četiri prvoplasirane nastaviće takmičenje u "nokaut" mečevima, počev od osmine finala.

Žreb će biti održan 22. novembra u Turskoj, koja će osim jedne grupe (Istanbul - "Abdi Ipekči") biti domaćin i završnice takmičenja, u istanbulskoj areni "Sinan Erdem".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar