Иван Обрадовић опет међу ''Орловима''!

Фудбалер Андерлехта Иван Обрадовић накнадно је позван у репрезентацију Србије за утакмицу са Велсом.

Фудбал 04.11.2016 | 08:30
Иван Обрадовић опет међу ''Орловима''!
"Због неизвесне ситуације са повредјеним играчима, Душком Тошићем и Љубомиром Фејсом, одлучио сам из предострожности да позовем Ивана Обрадовића који има искуства у дресу најбоље репрезентације", рекао је селектор Славољуб Муслин за сајт Фудбалског савеза Србије.

Муслин је додао да је већа вероватноћа да ће моћи да рачуна на Тошића, док код Фејсе још није успостављена дијагноза и још се раде анализе.

Услед повреде Душка Тошића и суспензије Александра Коларова селектор Србије Славољуб Муслин за меч са Велсом и Аустријом позвао левог бека Андерлехта Ивана Обрадовића.

Селектор Србије Славољуб Муслин сусрео се са озбиљним проблемима око играчког кадра уочи квалификационе утакмице за Светско пренство са Велсом (12. новембра у Кардифу) и пријатељске против Украјине (15. новембра у Харкову).

Наступ фудбалера Бешикташа Душка Тошића је под знаком питања, док је извесно да "везиста" Бенфике Љубомир Фејса неће моћи да помогне "орловима" на врло важној утакмицу у Кардифу.

Муслин је одлучио да накнадно у репрезентацију позове Ивана Обрадовића, дефанзивца Андерлехта!

Искусни 28-годишњи леви бек последњи пут носио је дрес националног тима у октобру прошле године против Португала у Београду (1:2). Некадашњи играч Партизана тада је одиграо последњих 15-ак минута за "орлове", пошто је претходно искључен Александар Коларов.

Током каријере имао је великих проблема са повредама и оне су га спречиле да у потпуности развије таленат који је показивао и због којег га је Радомир Антић још са 20 година уврстио у репрезентацију. Обрадовић и овај пут излази из тешке повреде, због које је пропустио већи део сезоне. Одиграо је тек 45 минута. Питање је колико у овом тренутку може да помогне и колико је спреман.

Репрезентативац Србије је од 2008. године и за државни тим одиграо је 22 утакмице.

Али, Муслин нема превише опација у дефанзиви уз леву аут линију и парни картон Александра Коларова против Аустрије у 80. минуту, због којег нема право наступа, тек сада озбиљно добија на значају. Првотимац Манчестер ситија принудио је Јонаса Ериксона да се "ухвати за џеп" јер је оклевао приликом извођења аута.

Леви бек Келна Филип Младеновић је за бундеслигаша ове сезоне играо два пута, а шансу је добијао у финишу и није скупио више од десет минута у дресу "јарчева". Проблем за Србију представља и чињеница да ће по тој страни деловати најбољи играч Велса Герет Бејл. Младеновић је, ипак, позиван на све акције репрезентације од када је Муслин селектор, а против Ираца је био стартер.

Реалније је очекивати Младеновића у почетних 11 против Велса, али можда и неко друго име као фактор изненађења искусног тренера.

Србија ће играти против Велса 12. новембра у Кардифу, у четвртом колу квалификација за Светско првенство.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар