Ivan Obradović opet među ''Orlovima''!

Fudbaler Anderlehta Ivan Obradović naknadno je pozvan u reprezentaciju Srbije za utakmicu sa Velsom.

Fudbal 04.11.2016 | 08:30
Ivan Obradović opet među ''Orlovima''!
"Zbog neizvesne situacije sa povredjenim igračima, Duškom Tošićem i Ljubomirom Fejsom, odlučio sam iz predostrožnosti da pozovem Ivana Obradovića koji ima iskustva u dresu najbolje reprezentacije", rekao je selektor Slavoljub Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Muslin je dodao da je veća verovatnoća da će moći da računa na Tošića, dok kod Fejse još nije uspostavljena dijagnoza i još se rade analize.

Usled povrede Duška Tošića i suspenzije Aleksandra Kolarova selektor Srbije Slavoljub Muslin za meč sa Velsom i Austrijom pozvao levog beka Anderlehta Ivana Obradovića.

Selektor Srbije Slavoljub Muslin susreo se sa ozbiljnim problemima oko igračkog kadra uoči kvalifikacione utakmice za Svetsko prenstvo sa Velsom (12. novembra u Kardifu) i prijateljske protiv Ukrajine (15. novembra u Harkovu).

Nastup fudbalera Bešiktaša Duška Tošića je pod znakom pitanja, dok je izvesno da "vezista" Benfike Ljubomir Fejsa neće moći da pomogne "orlovima" na vrlo važnoj utakmicu u Kardifu.

Muslin je odlučio da naknadno u reprezentaciju pozove Ivana Obradovića, defanzivca Anderlehta!

Iskusni 28-godišnji levi bek poslednji put nosio je dres nacionalnog tima u oktobru prošle godine protiv Portugala u Beogradu (1:2). Nekadašnji igrač Partizana tada je odigrao poslednjih 15-ak minuta za "orlove", pošto je prethodno isključen Aleksandar Kolarov.

Tokom karijere imao je velikih problema sa povredama i one su ga sprečile da u potpunosti razvije talenat koji je pokazivao i zbog kojeg ga je Radomir Antić još sa 20 godina uvrstio u reprezentaciju. Obradović i ovaj put izlazi iz teške povrede, zbog koje je propustio veći deo sezone. Odigrao je tek 45 minuta. Pitanje je koliko u ovom trenutku može da pomogne i koliko je spreman.

Reprezentativac Srbije je od 2008. godine i za državni tim odigrao je 22 utakmice.

Ali, Muslin nema previše opacija u defanzivi uz levu aut liniju i parni karton Aleksandra Kolarova protiv Austrije u 80. minutu, zbog kojeg nema pravo nastupa, tek sada ozbiljno dobija na značaju. Prvotimac Mančester sitija prinudio je Jonasa Eriksona da se "uhvati za džep" jer je oklevao prilikom izvođenja auta.

Levi bek Kelna Filip Mladenović je za bundesligaša ove sezone igrao dva puta, a šansu je dobijao u finišu i nije skupio više od deset minuta u dresu "jarčeva". Problem za Srbiju predstavlja i činjenica da će po toj strani delovati najbolji igrač Velsa Geret Bejl. Mladenović je, ipak, pozivan na sve akcije reprezentacije od kada je Muslin selektor, a protiv Iraca je bio starter.

Realnije je očekivati Mladenovića u početnih 11 protiv Velsa, ali možda i neko drugo ime kao faktor iznenađenja iskusnog trenera.

Srbija će igrati protiv Velsa 12. novembra u Kardifu, u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar