Видео: Хрвати плаћају 50.000 због "Убиј Србина"! Кажњено и Косово!

Фудбалски савез Хрватске кажњен је са 50.000 швајцарских франака од стране ФИФА због повика њихових навијача "Убиј Србина" у Скадру. Фудбалски савез Косова (ФФК) мораће да плати 30 хиљада швајцарских франака због непримереног понашања навијача на утакмици против Хрватске.

Фудбал 04.11.2016 | 08:00
Видео: Хрвати плаћају 50.000 због "Убиј Србина"! Кажњено и Косово!
ФИФА је Хрвате успут упозорила на будуће понашање навијача, јер би у случају понављања сличног инцидента могла оштрије да их казни.

У ХНС сматрају да су кажњени релативно благо с обзиром на околности јер је Дисциплинска комисија уважила њихове аргументе у вези са напорима уложених у организацију утакмице са ФС Косова.

Пре и током дуела Косова и Хрватске у Скадру, навијачи обе селекције су скандирале "Убиј Србина" и "За дом спремни", чак и у наизменичном ритму.

Хрватске је већ кажњавана због својих навијача, па су прва два меча са Турском и Исландом играли пред празним трибинама загребачког Максимира.

После три кола у Групи И Хрватска дели прву позицију с Исландом са по седам бодова, трећа је Украјина са пет, а следе Турска са два, те Финска и Косово са по једним бодом.

У четвртом колу 12. новембра Хрватска дочекује Исланд, Косово гостује Турској, док Украјина чека Финску.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар