Video: Hrvati plaćaju 50.000 zbog "Ubij Srbina"! Kažnjeno i Kosovo!

Fudbalski savez Hrvatske kažnjen je sa 50.000 švajcarskih franaka od strane FIFA zbog povika njihovih navijača "Ubij Srbina" u Skadru. Fudbalski savez Kosova (FFK) moraće da plati 30 hiljada švajcarskih franaka zbog neprimerenog ponašanja navijača na utakmici protiv Hrvatske.

Fudbal 04.11.2016 | 08:00
Video: Hrvati plaćaju 50.000 zbog "Ubij Srbina"! Kažnjeno i Kosovo!
FIFA je Hrvate usput upozorila na buduće ponašanje navijača, jer bi u slučaju ponavljanja sličnog incidenta mogla oštrije da ih kazni.

U HNS smatraju da su kažnjeni relativno blago s obzirom na okolnosti jer je Disciplinska komisija uvažila njihove argumente u vezi sa naporima uloženih u organizaciju utakmice sa FS Kosova.

Pre i tokom duela Kosova i Hrvatske u Skadru, navijači obe selekcije su skandirale "Ubij Srbina" i "Za dom spremni", čak i u naizmeničnom ritmu.

Hrvatske je već kažnjavana zbog svojih navijača, pa su prva dva meča sa Turskom i Islandom igrali pred praznim tribinama zagrebačkog Maksimira.

Posle tri kola u Grupi I Hrvatska deli prvu poziciju s Islandom sa po sedam bodova, treća je Ukrajina sa pet, a slede Turska sa dva, te Finska i Kosovo sa po jednim bodom.

U četvrtom kolu 12. novembra Hrvatska dočekuje Island, Kosovo gostuje Turskoj, dok Ukrajina čeka Finsku.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar