Квалификације за ЕП: Рукометаши Србије сјајни у Пољској!

Величанствена ПОБЕДА српског РУКОМЕТА! У Гдањску пала Пољска, у првом колу Групе 2 квалификација за Европско првенство 2018. у Хрватској. Сјајна Цветковићева Србија!

Остали спортови 03.11.2016 | 22:45
Квалификације за ЕП: Рукометаши Србије сјајни у Пољској!
Пред окупљање и утакмицу са Пољском сви у Србији којима је рукомет при и у срцу, слагали се или не око разних питања, били су јединствени у ставу - "орлови" у квалификацијама за Европско првенство у Хрватској 2018. играју за спас тешко посрнулог српског рукомета.

Рат је почео, а прва битка и то сигурно најтежа је добијена!

Србија је у Гдањску, пред 10.000 бучних противничких навијача, бацила на колена Пољску, полуфиналисту са последњег Мундијала у Катару и Олимпијских игара у Рију. Сигурно једну од најквалитетнијих селекција света.

Пољска - Србија 32:37 (14:20)!

Нација је, убеђана у ново разочарање и неуспех српских рукометаша, дочекала почетак квалификација за ЕП. Мало наде уливале су промене (нови председник, нови селектор), јер саме по себи као такве знају да мотивишу и покрену у спорту.

Оно што су "орлови" демонстрирали на "врућем" терену У Пољској и те како има везе са променама, пре свега на клупи. У размишљању и схватању игре. Тежњи бржем и модернијем рукомету.

Србија је деловала као сила, од првог до последњег минута, предвођена чудесним Петром Ненадићем, стрелцем десет голова, модерним плејмејкером који је перфектно разигравао све позиције нашег тима. Одбрана коју је поставио Талант Душебајев "распала" се под налетом Срба већ на почетку меча.

Било је јасно да ће Пољаци тешко добити меч после првог тајмаута који је затражио Душебајев. Србија је повела 7:3, а после предаха и савета који су добили домаћи рукометаши од селектора, уследила је нова серија Цветковићевог тима за 11:3.

Када су бело-црвени успоставили ритам и везали два гола, реаговао је и стручњак на клупи "орлова". Тако да серија домаћина није потрајала, успостављена је равноштежа и она је мање-више владала до краја меча.

Ко се сећа сличне победе Србије? У гостима против изузетног противника, без стрепње, великих осцилација... Уплашили смо се на почетку другог полувремена када је Пољска у два наврата пришла на "минус четири", али је одговор био спреман. 

Најефикаснији у српском тиму био је Петар Ненадић са десет голова, а Дарко Ђукић и Растко Стојковић су додали по седам.

ПОЉСКА: Визомирски, Шмал – Билецки 6, Т. Гебала 5, Дашек 4, Лијевски 3, Јахлевски 3, Ноговски 2, Łижва 2, Кус 2, Прзyбyлски 2, Даћко 1, Јуркиевиц 1, Спрзак 1, Гиерак.

СРБИЈА: Милић, Арсић – Ненадић 10, Ђукић 7, Стојковић 7, Зеленовић 6, Илић 3, Шешум 3, Абутовић 1, Марковић, Рнић, Радивојевић.

Србија и Румунија имају по два бода, док су Пољска и Белорусија без поена. "Орлови" наредни меч играју 6. новембра у Чаиру против Белорусије, затим у мају следи гостовање у Румунији...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар