Kvalifikacije za EP: Rukometaši Srbije sjajni u Poljskoj!

Veličanstvena POBEDA srpskog RUKOMETA! U Gdanjsku pala Poljska, u prvom kolu Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj. Sjajna Cvetkovićeva Srbija!

Ostali sportovi 03.11.2016 | 22:45
Kvalifikacije za EP: Rukometaši Srbije sjajni u Poljskoj!
Pred okupljanje i utakmicu sa Poljskom svi u Srbiji kojima je rukomet pri i u srcu, slagali se ili ne oko raznih pitanja, bili su jedinstveni u stavu - "orlovi" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018. igraju za spas teško posrnulog srpskog rukometa.

Rat je počeo, a prva bitka i to sigurno najteža je dobijena!

Srbija je u Gdanjsku, pred 10.000 bučnih protivničkih navijača, bacila na kolena Poljsku, polufinalistu sa poslednjeg Mundijala u Kataru i Olimpijskih igara u Riju. Sigurno jednu od najkvalitetnijih selekcija sveta.

Poljska - Srbija 32:37 (14:20)!

Nacija je, ubeđana u novo razočaranje i neuspeh srpskih rukometaša, dočekala početak kvalifikacija za EP. Malo nade ulivale su promene (novi predsednik, novi selektor), jer same po sebi kao takve znaju da motivišu i pokrenu u sportu.

Ono što su "orlovi" demonstrirali na "vrućem" terenu U Poljskoj i te kako ima veze sa promenama, pre svega na klupi. U razmišljanju i shvatanju igre. Težnji bržem i modernijem rukometu.

Srbija je delovala kao sila, od prvog do poslednjeg minuta, predvođena čudesnim Petrom Nenadićem, strelcem deset golova, modernim plejmejkerom koji je perfektno razigravao sve pozicije našeg tima. Odbrana koju je postavio Talant Dušebajev "raspala" se pod naletom Srba već na početku meča.

Bilo je jasno da će Poljaci teško dobiti meč posle prvog tajmauta koji je zatražio Dušebajev. Srbija je povela 7:3, a posle predaha i saveta koji su dobili domaći rukometaši od selektora, usledila je nova serija Cvetkovićevog tima za 11:3.

Kada su belo-crveni uspostavili ritam i vezali dva gola, reagovao je i stručnjak na klupi "orlova". Tako da serija domaćina nije potrajala, uspostavljena je ravnošteža i ona je manje-više vladala do kraja meča.

Ko se seća slične pobede Srbije? U gostima protiv izuzetnog protivnika, bez strepnje, velikih oscilacija... Uplašili smo se na početku drugog poluvremena kada je Poljska u dva navrata prišla na "minus četiri", ali je odgovor bio spreman. 

Najefikasniji u srpskom timu bio je Petar Nenadić sa deset golova, a Darko Đukić i Rastko Stojković su dodali po sedam.

POLJSKA: Vizomirski, Šmal – Bilecki 6, T. Gebala 5, Dašek 4, Lijevski 3, Jahlevski 3, Nogovski 2, Łižva 2, Kus 2, Przybylski 2, Daćko 1, Jurkievic 1, Sprzak 1, Gierak.

SRBIJA: Milić, Arsić – Nenadić 10, Đukić 7, Stojković 7, Zelenović 6, Ilić 3, Šešum 3, Abutović 1, Marković, Rnić, Radivojević.

Srbija i Rumunija imaju po dva boda, dok su Poljska i Belorusija bez poena. "Orlovi" naredni meč igraju 6. novembra u Čairu protiv Belorusije, zatim u maju sledi gostovanje u Rumuniji...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar